ПИК TV: Танев: Новият циклотрон е от полза и за учените, и за болните

ПИК TV

ПИК TV: Танев: Новият циклотрон е от полза и за учените, и за болните

8709
на 12.01.2016
ПИК TV: Танев: Новият циклотрон е от полза и за учените, и за болните
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Става дума за Институт за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН, за да могат тук докторанти да правят това, което не са можели да правят това, което не са имали възможност да правят другаде, освен на запад. Това заяви министърът на образованието проф. Тодор Танев.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Второто е за медицинската наука – тук ще можем да възпитаваме ново българско поколение от модерни специалисти, които са свързани с лекуване на ракови заболявания. Така че имаме двойна полза от този циклотрон. Отделно от това има и морален привкус – това е нашите онкоболни в много по-бързо да могат да попадат в изследванията, дългата опашка да се съкрати и да се съкратят десетократно парите, които държавата ще дзава. Аз бях първият, че дадохме 1 милион, въпреки съкратения бюджет на министерството, вярвам, че и други ще намерят. Лично по мое указание беше намерен този милион. Вярвам, че и други ведомства ще дадат още средства.

За БАН дадохме 3 милиона за млади учени, за да могат те да попадат в конкурсите, допълни Танев. Що се отнася до това, което е било вчера – общото събрание на БАН Танев увери, че няма информация извън тази в медиите.

В образованието не се правят революции, защото такава е системата. Който е рекъл да прави революции, не е успявал, а е обърквал и деца , и учени. Това обаче не е оправдание за правене на толкова бавнои реформи. Ние имаме план – през април четиристепенната система да бъде преобразувана в двустепенна, обясни министърът. За възможността да му бъде поискана оставка Танев каза, че той не е чувал да му е искана такава. Чувал съм само в медиите, но това са политически неща и ще видим какво ще реши РБ, уточни той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК