Плевен може да остане без автобуси до София и големите областни градове

Региони

Плевен може да остане без автобуси до София и големите областни градове

28579
на 20.06.2018
Плевен може да остане без автобуси до София и големите областни градове
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Плевен може да остане без автобусен транспорт до София и големите областни градове, алармират от Браншовото сдружение на автобусните превозвачи, съобщава БНР.

На среща в транспортното министерство, те ще поискат промяна на Наредбата за транспортните схеми на обществените превози на пътници с автобуси.

Автобусните линии от Плевен до София, Ловеч, Бургас r и Русе  и обратно  в скоро време могат да бъдат закрити заради отказ от страна на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" общината да проведе обществена поръчка за тях.

"Те не отговарят на изискването на Наредба 2 да има 60-минутен интервал между две разписания с две еднакви спирки в едно направление", обясни Палушка Георгиева - председател на Браншовото сдружение в областта.

На среща с  ресорния заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев,превозвачите ще настояват и за промяна на Наредба 2 , която регламентира транспортните схеми за обществения транспорт на пътници с автобуси.
"Когато началната и крайната спирка са различни, както да кажем София-Плевен и София-Русе - тогава на София-Плевен да бъде разрешено. Цените на автобусните билети и обслужването ще решат кой да бъде на пазара", добави Георгиева.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция Митници (ВИДЕО) Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция "Митници" (ВИДЕО)
ново
Днес: 119
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК