Плевнелиев: Дължим истината за комунизма на тези след нас

ЧАС ПИК

Плевнелиев: Дължим истината за комунизма на тези след нас

10689
на 14.03.2014
Плевнелиев: Дължим истината за комунизма на тези след нас
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Няма нищо по-опасно за една нация от това да манипулира историята си, да замита проблемите и да си казва, че най-лошото за България от времето на комунистическата тоталитарна държава е, че Тодор Живков е бил човек от народа. С тези думи президентът Росен Плевнелиев се обърна към гости, депутати и журналисти при откриване на изложба в парламента "България 1944-1989 г: Забранена истина" по инициатива на ПГ на ГЕРБ, информира БТА.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Фотосите разкриват малко познати факти от годините на комунистическата диктатура у нас. Показани са съпротивата на българите срещу тоталитарен режим. Една от целите е да даде тласък на дебата за по-цялостно и обективно представяне на комунистическото минало в учебните програми.

Истината за комунизма, за фашизма, за историята дължим не заради себе си, а на тези след нас, посочи в изказването си Росен Плевнелиев.
По думите му миналото е мост към бъдещето и няма нито една нация, която да е успяла, ако е скрила миналото си, манипулирала го е, ако не знае кои са нейните фундаменти и устои и ако не ги заздравява, най-малкото чрез отговорното отношение към следващото поколение, като разкаже истината.
Историята се променя, вие я променяте, обърна се към присъстващите Плевнелиев.
За национално помирение и обективен прочит на историята призова евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.
Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува ръководството на парламента за това, че е не е дало достатъчно широко пространство в българското Народно събрание за подреждане на експозицията така, както е било в Европарламента.
Фотосите ще бъдат представени и в редица български градове.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
ПИК TV! Бойко Борисов с горещ коментар по парещи теми (НА ЖИВО) ПИК TV! Бойко Борисов с горещ коментар по парещи теми (НА ЖИВО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК