Плевнелиев заминава на двудневно посещение в Швейцария

ЧАС ПИК

Плевнелиев заминава на двудневно посещение в Швейцария

4577
на 13.10.2014
Плевнелиев заминава на двудневно посещение в Швейцария
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Днес и утре президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение в Конфедерация Швейцария, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На 13 октомври държавният глава ще се срещне в Берн със своя швейцарски колега президента Дидие Буркхалтер. Двамата ще направят преглед на двустранните отношения и ще обсъдят възможностите за последващо разширяване на търговско-икономическото сътрудничество и на перспективите за реализация на нови инвестиционни проекти от Швейцария в България. Президентите ще обсъдят и опита на Швейцария в дуалното професионално образование, както и възможностите за въвеждането на модела в България. 

препоръчано

В Берн държавният глава ще посети Професионалния център, който e най-голямата институция в Швейцария в областта на професионалното образование. В училището се обучават 7000 ученици в над 60 професии от 600 учители и 1000 души квалифициран персонал. Президентът ще проведе среща с представители на швейцарския бизнес и банки, сред които Търговската камара на Швейцария за страните от Централна и Източна Европа, Швейцарската банкова асоциация, Браншовата организация на швейцарската машиностроителна индустрия, електроника и електротехника, Българо-швейцарската търговска камара и други. Държавният глава ще разговаря с почетните консули на България в Швейцария Феликс Фишер (Цюрих), Габриел Бенезра (Женева) и Фабрицио Мион (Лугано).

По-късно през деня в Женева президентът ще се срещне с представители на българската общност в Швейцария. 

На 14 октомври президентът ще разговаря с ръководството на ЦЕРН и с българския научен екип в изследователския център. Държавният глава ще разгледа и експерименталната зона на ЦЕРН.
В рамките на визитата си Росен Плевнелиев ще проведе среща с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Държавният глава ще участва и в церемонията, на която на Олимпийския музей в Лозана ще бъде връчена скулптурата „Борба“ на Любомир Далчев, дарена от Българския олимпийски комитет.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК