Плевнелиев: Служебното правителство ще бъде излъчено навреме

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Плевнелиев: Служебното правителство ще бъде излъчено навреме

5738
на 21.07.2014
Плевнелиев: Служебното правителство ще бъде излъчено навреме
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Служебното правителство ще бъде излъчено навреме и ще отразява по един обективен начин задачите, които имат да се решават в държавата.

препоръчано

Това каза пред журналисти в Пловдив президентът Росен Плевнелиев. Държавният глава посочи, че ще се обърне към нацията с приоритетите и задачите на служебното правителство на 5 август, ако политическите партии спазят своето обещание и след конституционно предвидените срокове е възможно да се състави служебно правителство и да се разпусне парламентът. Росен Плевнелиев заяви, че работи усилено по приоритетите и задачите на бъдещия служебен кабинет.

Засега е рано да говорим за имена в служебното правителство, още веднъж нека да стъпим на принципи, защото не само провеждането на изборите, но има доста други кризи в държавата, които този кабинет ще трябва да решава, подчерта той. По думите му, България има нужда от промяна в подхода в енергетиката, в дългосрочното планиране и други сектори, които не търпят отлагане. Служебното правителство ще подготви реформите в тях, имаме нужда да се обърнем към Европейската комисия - да вдигнем нивото на доверие към България, да отпушим замразените еврофондове по две оперативни програми и да ускорим в последните месеци европейските фондове, каза още държавният глава.

По думите му, служебното правителство би могло да има възможността да преговаря с Брюксел и дори да финализира споразумението за партньорство с ЕК до 2014-2020 година. Хората, които ще излъча, ще бъдат демократи, проевропейци, силни в направленията, които представляват и готови по приоритетите и задачите пред служебното правителство да постигнат прогрес и резултати за нацията, каза още Росен Плевнелиев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК