БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Пловдив под обсада от багери на ВиК

Само в ПИК
Пловдив под обсада от багери на ВиК
Автор: ПИК
Дата
Дата
2552
Коментари
1
Пловдив под обсада от багери на ВиК

Нова авария на водопровод, този път пред хотел „Тримонциум” на бул. „Цар Борис III Обединител”,  изпъна до краен предел нервите на шофьорите и пътниците вчера. Водата бликна като гейзер насред пътното платно няколко часа след като предишния ден работниците от ВиК ЕООД  закърпиха пробитото трасе до Университета. Ремонтът  продължи до 20,30 часа, защото, след като отстраниха  повредата, водопроводът се  е спукал на друго място. 

Заради поредната авария  отново беше затворена вчера отсечката между отбивката за  църквата „Св. Петка” и ул. „Цанко Дюстабанов” до бившата клиника по патологична бременност. След 11 часа втори ден поред автобусите по десет линии кръстосваха града, обикаляйки по бул. „Кн. Мария-Луиза” и „Шести септември”. „Такъв хаос няма никъде другаде”, ядосваха се пътниците, след като безуспешно чакаха рейсове на спирката срещу Понеделник пазара, пише в. "Марица".  

Колони от автомобили се виеха по бул. „Цар Борис III Обединител”  от панаира през моста и Тунела чак до пресечката с ул. „Света Петка”. Шофьорите, които нямаше откъде да научат за затворения главен булевард, бяха блокирани в капан.  Някои се опитваха да се измъкнат, като завиваха към „Капана” по ул. „Железарска”  и „Отец Паисий”, но бяха принудени пак да чакат на опашка, за да се вмъкнат в непрекъснатия  поток от коли по бул. „Цар Борис III”.  

Задръстване имаше и на бул. „Руски”, по който се пренасочиха част от автомобилите, включително и някои линии на градския транспорт. В ранния следобед колите бяха се наредили като на парад от кръстовището с бул. „Шести септември” чак до пресечката с ул. „Гладстон”.  

Като неприятен случай коментира авариите до Университета и „Тримонциум” кметът Иван Тотев. За повторно затворения основен път той научи от журналисти и се ядоса, че до 11,30 часа все още не е бил уведомен за новия пробив. 

Кметът напомни, че  преди няколко години, когато общината e  решила  да асфалтира бул. „Цар Борис III Обединител”,  поискали становище от ВиК ЕООД. „Разменихме кореспонденция за състоянието на водопровода и канализацията на булеварда между Сточна гара и Чифте баня и предишният управител на дружеството отговори, че подмяна  на тръбите не се налага. Оказа се обаче, че участъкът е компрометиран. Можехме да сменим тръбите още  тогава, но инженерите на ВиК казаха, че те са годни”, обясни Иван Тотев.  Според него вчерашната авария  е шеста или седма. 

„През следващата година заедно с ВиК ще затворим тази част от булеварда, за да подменим целия водопровод”, закани се  градоначалникът. „Надявам се да изкараме зимата и да няма повече аварии”, допълни той. 

Разкопаният участък ще бъде асфалтиран през идния уикенд. Иван Тотев предупреди, че с тази цел  ще се наложи в събота отново да бъде затворено западното платно на булеварда покрай хотел „Тримонциум”. 

Напиши коментар »
(1)
1
Кметът приказва празни приказки. Ние пловдивчани не виждаме ли, какъв ремонт се направи на булеварда. Истината е да се усвоят едни пари от наши хора. Той не знаел, а живее на 50 метра от булеварда
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

- Докторе, нещо съм зле с очите. Не виждам добре надалеч.
Лекарят завел пациента до прозореца и му посочил слънцето:
- Това там виждаш ли го?
- Да, това е слънцето.
- А знаеш ли, че то е на 150 милиона километра? Ти колко надалеч искаш да виждаш?