БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Повече от 3200 акта съставиха горските инспектори от началото на годината

Само в ПИК
Повече от 3200 акта съставиха горските инспектори от началото на годината
Автор: ПИК
Дата
Дата
2759
Коментари
0
Повече от 3200 акта съставиха горските инспектори от началото на годината

Повече от 3200 акта са съставени от горските инспектори от началото на годината. Издадени са 1 104 наказателни постановления, с които са наложени санкции в размер на 157 000 лева. За контрола в горските територии се грижат 432 горски инспектори от шестнайсетте регионални дирекции по горите. За опазването на държавните горски територии отговарят и 173 мобилни екипа и 2 484 горски надзиратели и стражари от шестте държавни горски предприятия, съобщиха от агенцията по горите.

Най-добрите сред тях бяха наградени от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите - инж. Тони Кръстев. Отличени бяха: Юсеин Шакиров от Югоизточно държавно предприятие – Сливен, Иван Пенев Тодоракев – главен специалист горски инспектор в РДГ Бургас, Мартин Василев Иванов – специалист – горски инспектор в РДГ Берковица. Наградите бяха връчени на официалното откриване на „Седмица на гората – 2016 година” в Стара Загора.

За първи път през тази година бяха отличени служители за техния „Значителен принос в дейностите по контрол и опазване на горите през 2015 година”. Наградени са Костадин Георгиев Кафеджиев – главен специалист в РДГ Бургас, инж. Ганчо Пенев Пенев – главен горски инспектор в РДГ Сливен, Страхил Николов Михайлов – главен специалист горски инспектор в РДГ Берковица.

Още по темата
Хванаха двама бракониери
Часовник
11:50
Сигнал за бракониери на дърва бил подаден в 17 ч. в неделя в полицията от служител на Държавно горско стопанство – Лом. До брега на река Дунав, в местността „Садовете“ той...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, собственик на в. "Стандарт"
Става на: 59 години

Тя:
- Свободен ли си?
Той:
- Женен, с две деца!
Тя:
- Не в този смисъл, не можеш ли в счетоводството да дойдеш, че принтерът пак намачка хартията.