БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Повече от 3200 акта съставиха горските инспектори от началото на годината

Само в ПИК
Повече от 3200 акта съставиха горските инспектори от началото на годината
Автор: ПИК
Дата
Дата
2866
Коментари
0
Повече от 3200 акта съставиха горските инспектори от началото на годината

Повече от 3200 акта са съставени от горските инспектори от началото на годината. Издадени са 1 104 наказателни постановления, с които са наложени санкции в размер на 157 000 лева. За контрола в горските територии се грижат 432 горски инспектори от шестнайсетте регионални дирекции по горите. За опазването на държавните горски територии отговарят и 173 мобилни екипа и 2 484 горски надзиратели и стражари от шестте държавни горски предприятия, съобщиха от агенцията по горите.

Най-добрите сред тях бяха наградени от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите - инж. Тони Кръстев. Отличени бяха: Юсеин Шакиров от Югоизточно държавно предприятие – Сливен, Иван Пенев Тодоракев – главен специалист горски инспектор в РДГ Бургас, Мартин Василев Иванов – специалист – горски инспектор в РДГ Берковица. Наградите бяха връчени на официалното откриване на „Седмица на гората – 2016 година” в Стара Загора.

За първи път през тази година бяха отличени служители за техния „Значителен принос в дейностите по контрол и опазване на горите през 2015 година”. Наградени са Костадин Георгиев Кафеджиев – главен специалист в РДГ Бургас, инж. Ганчо Пенев Пенев – главен горски инспектор в РДГ Сливен, Страхил Николов Михайлов – главен специалист горски инспектор в РДГ Берковица.

Още по темата
Хванаха двама бракониери
Часовник
11:50
Сигнал за бракониери на дърва бил подаден в 17 ч. в неделя в полицията от служител на Държавно горско стопанство – Лом. До брега на река Дунав, в местността „Садовете“ той...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Мъжете имат сложен живот - обичаш една, жениш се за друга, правиш секс с трета, а трябва да се ходи и на работа.