Подаряват безплатни разговори на разделени бежанци

ЧАС ПИК

Подаряват безплатни разговори на разделени бежанци

3150
на 10.01.2014
Подаряват безплатни разговори на разделени бежанци
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

 Безплатен разговор до близките си в чужбина получават отскоро бежанците у нас.. Възможността им предоставя Българският Червен кръст от месец и половина, пише "Стандарт".

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Досега от двата мобилни апарата, които доброволците носят в лагерите, са се възползвали над 60 души, а ефектът е огромен. По-добре да имаме телефон, отколкото хляб, ни казват хората, коментира Светослав Русев, който отговаря за проекта в БЧК. Обикновено бежанците говорят с майките си или половинките си, като това е първият им контакт от 2-3 месеца насам. Разговорите продължават 2-3 минути, за да има възможност от тях да се възползват повече хора. Най-често обажданията са до Сирия, Турция, Германия, но има дори и до Гана.

Телефоните се дават на най-нуждаещите се във всички лагери в страната. Обикновено това са самотни родители с деца, на които половинките са останали в друга страна, или пък на деца, чиито родители са другаде. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с Боташ на българската прокуратура (ВИДЕО) Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с "Боташ" на българската прокуратура (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК