БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Показват пистолета, с който се е простреляла Лора, в къщата-музей на Яворов

Само в ПИК
Показват пистолета, с който се е простреляла Лора, в къщата-музей на Яворов
Автор: ПИК
Дата
Дата
4726
Коментари
0
Показват пистолета, с който се е простреляла Лора, в къщата-музей на Яворов

За първи път след три десетилетия днес в къща-музей "Пейо Яворов" ще бъде показан пистолетът, с който се е простреляла Лора в мига, когато се е усъмнила в Яворовата любов. 

Ремонтираната къща на Яврово в София ще бъде отворена днес за посетители. Ще бъде показана и оригиналната бележка на поета, преди и той да посегне към пистолета. "Моята мила Лора се застреля сама. Ида и аз подир нея", е написал Яворов.

От 19.30 ч. официално ще бъде открита обновената фасада и дворното пространство на музея с участието на струнен квартет на студенти от Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров".

Още по темата
Откриват обновената фасада на къщата на Пейо Яворов в събота
Часовник
12:36
Обновената фасада и дворното пространство на къщата-музей „Пейо Яворов“ ще бъде открита тази събота, когато отбелязваме дванадесетото издание на европейската „Нощ на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Брокер лежи в болница. Сестрата му мери температурата. - Колко е, сестра? - пита той. - Тридесет и девет. - Когато стигне четиридесет, продавайте.