ПОЛЕЗНО! Домашни упражнения лекуват шипове

Само в ПИК
ПОЛЕЗНО! Домашни упражнения лекуват шипове
Автор: ПИК
Дата
Дата
12017
Коментари
0
ПОЛЕЗНО! Домашни упражнения лекуват шипове

Шипът на петата е малък костен израстък, който може да се появи на две места – в горната и долната част на петната кост. В някои случаи може изобщо да не се усеща. Намира се между вътрешното и външното кокалче на глезена. Близо е до мястото, където е основата на ахилесовото сухожилие. Оплакванията, свързани с шип на петата, обикновено се развиват постепенно.

Първо се усеща, че нещо в обувката ви притиска. Понякога е сякаш камъче или остър предмет. Особено при ходене с обувки, които имат по-тънка подметка, усещането е неприятно. Дебелата подметка смекчава натиска при ходене и затова е по-комфортна. Използването на специална възглавничка за шип на петата може да облекчи още болката. За да намалите дразненето, вдигайте краката нависоко при всяка възможност. Гледайте да не натоварвате много засегнатия крак. При наднормено тегло се препоръчва отслабване. Носете удобни обувки. Правете упражнения за разтягане на мускулите на стъпалото и прасеца. Укрепвайте мускулите на краката, като ходите по-често боси. Търкаляйте със стъпалото малка бодлива гумена топка, ходете на пръсти на едно място или из жилището. Важни са още упражненията за разтягане на ахилесовото сухожилие. Стъпете на пръсти накрая на някое стъпало и спуснете петите надолу. Така се разтяга и мускулатурата на прасеца, което е много важно. Разтягайте така, че да не чувствате болка, а само леко напрежение.

Хванете стъпалото с две ръце и разтягайте навътре и навън извивката на стъпалото.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Любен Дилов-син
Любен Дилов-син
писател, журналист, политик
Става на: 53 години

Когато жена ми разбра, че имам любовница ... ЛЕЛЕЕЕЕ! Шок, ужас и горски пожари! Някак оцелях. Успокоих се. Мислех си, край - лошото мина. Два дни по късно обаче, любовницата ми разбра, че съм женен... Тогава разбрах, че имало и по-лошо...