Полезно! За какво да внимаваме при празничното пазаруване?

ЧАС ПИК

Полезно! За какво да внимаваме при празничното пазаруване?

4464
на 24.12.2014
Полезно! За какво да внимаваме при празничното пазаруване?
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Изненадващи проверки на качеството на храните направиха тази сутрин на Женския пазар инспекторите от Агенцията по храните, предаде Нова ТВ. 

препоръчано

Сериозни нарушения нямаше, дори и да и имало, търговците вероятно са си тръгнали в момента, в който са видели инспекторите. Те обаче съветват при голямото празнично пазаруване, особено на храни, ние сами да проверяваме качеството на продуктите, които си купуваме.

"Задължително е потребителите да следят етикетите. Да са посочени производителят и срокът на трайност. Трябва да се следят и температурните условия, в които се съхраняват храните", каза инспекторът д-р Каменова.

Най-важният съвет е да не пазаруваме от нерегламентирани търговски обекти. Дали магазинът е регистриран, можем и сами да проверим. Задължително е също търговците да са с престилка, вързана коса и без накити. А когато говорим за храни, например месо, трябва да бъдем много внимателни, защото некачествените продукти могат да доведат до здравословни неразположения, които да помрачат празниците. Най-важният съвет, разбира се е да гледаме срока на годност и да искаме касова бележка.

Ако попаднем на развалена или некачествена храна, можем да сигнализираме в Агенцията по храните, на тел: 0700 122 99.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК