Политолог: Основният риск в момента е липсата на оставка на правителството

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Политолог: Основният риск в момента е липсата на оставка на правителството

4616
на 18.06.2014
Политолог: Основният риск в момента е липсата на оставка на правителството
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Политологът Антоний Гълъбов е на мнение, че след КСНС при президента има повече яснота и малка стъпка напред, свързана повече с това, че държавният глава предложи ясен ред за политически консултации.

препоръчано

"Едновременно с това е сигурно, че в момента БСП и ДПС се опитват да прехвърлят отговорността за управлението на политическата криза на президента. Това е деликатен момент, защото при липса на оставка от правителството, цялата отговорност продължава да се носи от парламента и от кабинета. Така че опитът да се създаде усещане, че президентът трябва да направи нещо е в известен смисъл подвеждащо, това не е така", допълни Гълъбов, в интервю за БНР.

"Чухме от г-н Лютви Местан, че правителството трябва да подаде оставка точно два месеца преди провеждането на избори. Това е основният риск в момента - липсата на оставка на правителството. Това означава, че още 6 седмици, в които кабинетът да взима решения и да управлява при липсата на парламентарна подкрепа. Това е системен риск. Шест седмици, в които никой няма да е в състояние да упражнява ефективен контрол върху това, което се случва в страната. Надявам се да не се окажем свидетели на споразумения, на взети решения, на унищожаване на информация. Това е сива зона", категоричен беше той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК