Политолог: Оттеглянето на Станишев ще доведе до по-добри времена

ЧАС ПИК

Политолог: Оттеглянето на Станишев ще доведе до по-добри времена

10808
на 24.06.2014
Политолог: Оттеглянето на Станишев ще доведе до по-добри времена
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"Решението Сергей Станишев да стане евродепутат е очакван ход, защото не се отказа от евродепутатския пост след изборите и малко или много се очакваше това да се случи. Това е един вид стратегия за постепенно оттегляне от ръководния пост в БСП, защото не може да бъдеш председател на втората по големина и най-стара партия в България, със сериозни претенции и амбиции да формира управлението в страната и същевременно да бъдеш евродепутат в чужбина. Тези две неща са несъвместими”, каза политологът Стойчо Стойчев, цитиран от "Фокус".

препоръчано

„Евродепутатството е добър статус за България и перспектива за следващите 5 години – оазис , където той може да запази политическо достойнство след несъмнената и голяма изборна загуба. Не се знае и на предсрочните избори какви резултати ще постигне БСП, но вероятно ще бъдат лоши. Никой не очаква БСП да постигне зашеметяващ резултат на предстоящите избори”, добави Стойчо Стойчев. Според него, скандалът с Делян Пеевски от миналата година, както и неуспехите на левицата в ключови страни, няма да му осигурят кредит на доверие, за да се бори за важен пост в Европарламента. „Това е просто стратегия, с която да се оттегли от председателството на БСП, като си подсигури някакво нормално оцеляване и политическо бъдеще. За следващите 5 години това му е сигурен мандат”, каза още той, като допълни, че за бъдещето на БСП има два варианта.

„В единия ще настъпят някакви консолидационни оздравителни процеси в партията. Дълго време имаше съпротива срещу него. Малко или много той успя да отстрани своите противници. Евентуалното сдаване на поста, би могло да доведе до смяна на лидерството и по-добри времена за БСП. Другият вариант е, да настъпят някакви боричкания на отделните лобита в рамките на БСП и партията да влезе в по-сериозна криза от тази, в която се намира в момента. При всички положения, оставката на Сергей Станишев би донесла добро за БСП. Време е вече да се оттегли”, заяви Стойчо Стойчев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК