Политолог: Правителство ще има в първите 10 дни на ноември, а през пролетта - ново

ЧАС ПИК

Политолог: Правителство ще има в първите 10 дни на ноември, а през пролетта - ново

9616
на 14.10.2014
Политолог: Правителство ще има в първите 10 дни на ноември, а през пролетта - ново
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Първите 10 дни на следващия месец трябва да имаме правителство. То ще е коалиционно. Неговата функция ще е успокояваща. Това прогнозира в "Добро утро, България!" по TV7 политологът Валентин Вацев.

препоръчано

По думите му през пролетта ще има второ военно временно правителство. Колективен субект на управлението ще е парламентът, а не отделните политически клики.

"Парламентът е направен така, че да издържи дълго. Не знаем колко, но конструкцията му е такава. Направен е така, че да може да направи много правителства. Замисълът на парламента е да сменя много правителства", обясни политологът.

Според него истинските печеливши в подобни парламенти са опозиционерите, но тактически ще спечели този, който направи правителство.

"Бяха направени много партии, които да векуват в парламента. Барековата партия е направена с тази цел ("България без цензура" - бел. ред.). БСП си направи пластична операция. Има 8 партии, които имат безкрайно много възможности за рекомбинация. Само на пръв поглед ще им пречи идеологията. Само на пръв поглед, защото идеологията отдавна не пречи", твърди Вацев.

По думите му БСП е партия с безкрайно много коалиционни възможности. "Има импулс да се направи с ГЕРБ. Това би било идеализация на намерението на Александър Лилов - да си стиснат ръцете тези и онези. В ръководството на БСП, което е различно от цялата партия. Ангел Найденов е добър представител на проамериканската партия вътре в БСП. Той е проамерикански социалист. Това се търси в момента. Самият Обама носи клеймото на социализма в САЩ", добави Валентин Вацев. Вижданията му са, че главата на БСП е във властта, а тялото - в опозицията. Партията е свикнала да не в на власт. Според Вацев в момента ръководството на БСП е проамериканско.

"Борисов е длъжен да направи правителство и да осили натиска върху БСП. ДПС ще помага", смята политологът.

По думите му ДПС е по-скоро политическа банка, а не партия. "Мюсюлманите нямат право да вземат лихва, но все пак те банкират. ДПС прави това от години - печели, като участва в проекта. С Ахмед Доган и Лютви Местан можеш да се разбереш, но до определен момент", категоричен е Вацев. Според него подкрепа за правителство на малцинството не значи нищо.

"Очаквам въоръжен конфликт в Украйна, който ще е между САЩ и Русия. Украйна не е страна, тя е просто територия. Владимир Путин успешно сдобрява руската и украинската номенклатура в Украйна", каза още Валентин Вацев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК