Политолог: Тепърва ще започнат да се появяват нови партии

ЧАС ПИК

Политолог: Тепърва ще започнат да се появяват нови партии

6666
на 04.07.2014
Политолог: Тепърва ще започнат да се появяват нови партии
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Убеден съм, че независимо че сега няма видими индикации, ще започнат да се появяват нови формации, нови групи. Това каза в интервю за "Фокус" политологът Александър Маринов. „Ще започне един кипеж в българската политика, който ще изведе на видимо място в обществото хора, организации, които наистина могат да направят това, от което българското общество има нужда”, заяви политологът.

препоръчано

„Тези, които виждаме сега в парламента и основните претенденти да влязат там, не могат да предложат нищо от това, което ни е нужно. Същественият въпрос е, че в рамките на това, което ни предлагат, нямаме избор и затова трябва да правим избор, да търсим решение извън тези познати табелки и физиономии”, посочи Маринов.
В коментар на възможността за нови избори след резултатите от предстоящите парламентарни избори, Александър Маринов обясни, че у нас винаги има основания да се оспорват конкретни резултати или начини за постигане на резултатите.

„Недоволните излизат и протестират. Това е една форма на протест. Тя може да има сериозни морални основания, както беше в началото на протестите през миналата година около казуса „Пеевски”. Другият вид протест, който е мощен и неудържим, който наблюдавахме в известна степен през февруари миналата година, е когато лошото управление на държавата и оттам изострянето на проблемите в обществото вадят хората на улицата. Това вече не е въпрос на политическа мобилизация, не е въпрос на пропагандна кампания”, добави политологът. „Когато една сметка за ток е по-голяма от една заплата или пенсия, няма нужда никой да те агитира да излезеш на улицата. Ако така се изострят нещата, ако управлението на държавата не успява да се справя с проблемите, тогава резултатите от изборите ще бъдат формален повод или по-скоро те ще констатират неспособността да бъде излъчено добре работещо управление и тогава хората ще протестират, но не по този карнавален начин, който доминираше през последните месеци, а ще протестират истински, бих казал свирепо”, каза още Александър Маринов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК