ГАЛЕРИЯ ШОУ

Поли Генова: Направихме най-голямото постижение на България до момента

Само в ПИК
Поли Генова: Направихме най-голямото постижение на България до момента

Родината ни е първа по вот в Европейския съюз

Автор: ПИК
Дата
Дата
9622
Коментари
4
Поли Генова: Направихме най-голямото постижение на България до момента

В интервю за предаването „120 минути” Поли Генова благодари на всички българи в чужбина, защото те са направили реално всичко, което се е случило.

„Ние направихме най-голямото постижение на България до момента, а може би и най-голямото постижение на Европа за тази година, 2016-та, защото България по вот е първа от Европейския съюз. Така че ние сме си едни абсолютно победители.

- Очакваше ли това класиране, доволна ли си от себе си?

- Аз нямах никакви очаквания, доверявах се абсолютно и изцяло на екипа си, които са прекрасни хора. Искам да благодаря на хората, които бяха с мен на сцената – на Латида, Бобо и Сезар. Невероятни професионалисти, хора, които споделиха с мен емоцията, изживяването и невероятното приключение, наречено „Евровизия”. Тази година, този финал, според експертите от TBU и въобще всички хора, които се занимават с този конкурс от много години насам, вече повече от 60, казват, че това е най-силният финал до момента. Така че, хора, ние наистина сериозно се преборихме за това, което постигнахме.

 

 - Кажи ми какво си каза преди да излезеш на сцената, минутката, преди да излезеш на сцената?

 

- Пях си наум български прекрасни песни – „Облаче ли бяло”, „Хубава си, моя горо”, представях си моите баба и дядо, които вече не са сред нас и които знам, че със сигурност ме подкрепят, неща, които да ме накарат да се успокоя, да сляза на земята, да мога по някакъв начин да контролирам този адреналин, който е изключително висок, заради напрежението, което се създава в съзнанието. Вярвайте ми, много е страшно, когато знаеш, че цялата нация е зад гърба ти, когато всички хора очакват страшно много от теб.

В този аспект на мисли, искам да благодаря на цялата музикална гилдия, която застана зад мен и зад гърба ми. Благодаря ви, колеги, че написахте такива прекрасни неща и, че ме подкрепихте по всякакъв начин в социалните мрежи и не само. Благодаря ви за прекрасните пожелания и за това, че ни вдъхнахте кураж, това беше много и означава много и до момента. Знаете ли, ние можем да бъдем заедно и можем да бъдем силни и го доказахме тази вечер.

Поли Генова

 

- Ти изпя „Дай ми любовта” и зрителите ти я дадоха и то не само в България. Отзивите като цяло в света са повече от добри. С какво спечели зрителите, според теб?

- Нямам представа с какво съм ги спечелила. Аз бях това, което съм, заедно с целия ми екип, заедно с възможността, която БНТ ми дадоха, искам да им благодаря в този момент, защото е изключително важно. Искам да благодаря разбира се на хората от „Бонбон мюзик”, всички хора, цялата общност на бонбоните, които гласуваха за нас. Не знам, нямам представа какво ги е спечелило. Ние бяхме това, което сме, това, за което сме се трудили и за което сме положили изключително много усилия и в което вярвахме и знаехме, че България ще повярва в нас, благодаря ви.

- Как си обясняваш тази голяма разлика между вота на журито и вота на зрителите? Например Австралия излезе неочаквано напред. Много хора си задават този въпрос.

- Аз не разбирам от такива неща, не разбирам от геополитика, не разбирам от гласувания, класации и т.н. Аз съм музикант. Тези неща са ми абсолютно чужди, за мен е важно, че зрителският вот, който е най-показателен, беше в наша подкрепа и това е.

- Геополитиката и „Евровизия”. Украинците пеят за репресиите на Сталин срещу кримските татари, руснаците хвърлят милиони, за да промотират...

- Не ме интересуват тези неща, аз не разбирам от това. Благодаря на колегите ми, които бяха на сцената и които направиха изключително големи постижения тази година. Концертът беше много силен, финалът беше много силен и за мен това е достатъчно.

- Ако българите в чужбина гласуваха масово за теб, ти призова политиците да не ги лишават от право на глас. Защо избра точно деня на финала на „Евровизия”, за да го направиш?

- Защото знам, че е важно, когато човек получи подкрепата на толкова много хора...по някакъв начин аз отдавна мисля да подкрепя тази кауза и мисля, че го направих в удачния момент. Всички заслужаваме право на глас.

- Какво е за теб България? Често задавам този въпрос на гостите си?

- България е всичко, моята родина, моята земя – това е България

Още по темата
Поли Генова с първи думи след успеха: Благодаря на цяла България!
Часовник
10:55
Благодаря на цяла България! Тази подкрепа ни помогна да постигнем най-големия успех за нашата страна на всички участия на "Евровизия". Това заяви Поли Генова пред БНТ в първото си интервю за...
Напиши коментар »
(4)
1
Екипът на Пистириус пасти да яде!
2
Извинявам се - Писториус. Вълнувам се щото ...
3
Кой облече това мило момиче? Тя има вид сякаш е претърпяла катастрофа /пази боже/. Що се отнася до песните на Евровизия, оставаш с впечатление, че всички пеят една песен, еднакво безсмислена и безлична, освен когато не вият. Но все пак, поздравления, Поли!
4
БРАВО ПОЛИ! ТИ БЕШЕ ЗА 1, А НЕ ЗА 4 МЯСТО. ПЯ ВЕЛИКОЛЕПНО!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

- Деца, - пита учителката - кой ще каже какви пари имат американците? Петърчо? - Долари, госпожо. - Правилно! А французите какви пари имат, Марийке? - Франкове, госпожо. - Точно така! А ние какви пари имаме, Иванчо? - Ние нямаме пари, госпожо!