Пол Нутъл: Британците остават разделени за ЕС

Европа

Пол Нутъл: Британците остават разделени за ЕС

3318
на 26.06.2015
Пол Нутъл: Британците остават разделени за ЕС
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Във Великобритания нагласите на хората да продължаваме да сме част от ЕС или извън него, т.нар. BREXIT са приблизително 50 на 50. В момента преобладават тези, които са за оставане в това обединение, но нашата задача ще бъде да ги разубедим.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

САЩ налагат своето мнение върху Великобритания и смятат, че трябва да останем в ЕС. Но ние не им казваме какво да правят те, така че не бива да ни направляват, както досега. Британската партия на независимостта, на която съм член, дължи успеха си на връзката с обикновените хора, свързахме се с тях буквално на техния праг. Казваме това, което те са мислили в продължение на много години. Симпатизират ни и заради непримиримостта ни към политическата класа и политическото статукво.

Задаваме много същностни въпроси относно ЕС и проблема с емиграцията, които са били извън общественото полезрение дълго време. Спечелихме доверие, защото гражданите на Великобритания видяха, че сме откровени и говорим истината. Нас ни разглеждат като партия, която говори на езика на хората и адресираме точно техните трудности. Сложна е ситуацията в света и в горещите точки на конфликтите. Тя е много по-сложна, отколкото си мислят гражданите.

Но ако ударите руска мечка, тогава не бива да се изненадвате, ако тя ви отвърне агресивно. Когато премиерът ни г-н Дейвид Камерън говори за продължаване на разширяването на ЕС, какво смятате, че ще си помисли руският президент? Налага се всички ние да седнем на една кръгла маса и аргументирано да обсъдим какво се случва, какво да правим, а не да воюваме.

Мисля, че всички трябва да се изправим пред основния ни враг, който е ислямският фундаментализъм. Смятам, че трябва да преустановим отношенията си със Саудитска Арабия и Катар, но не мисля, че САЩ платиха "цветните революции" в Близкия Изток, защото те не са в добро финансово положение. Знаете, че САЩ и Великобритания са в тесни отношения със Саудитска Арабия, но само един пример - това е същата държава, която не дава на жените си дори да шофират, а за провинения си позволяват да обезглавяват хора. Задавате ми въпроса какво ще стане с Гърция, ако излезе от еврозоната. Отговорът ми е кратък - мисля, че ще бъде добре за нея. Моето мнение е, че такова поведение ще бъде заразно и за други държави като Италия, Испания, Португалия, защото те не са били навремето готови да приемат общата валута, еврото.

Анализът е на Пол Нутъл, член на Европейския парламент, президент на Инициатива за директна демокрация в Европа, заместник-председател на Британската партия на независимостта, която е част от Европейска политическа партия Алианс за директна демокрация.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
И ТОВА СЕ СЛУЧИ! Росен Желязков разплака Росица Кирова (ВИДЕО) И ТОВА СЕ СЛУЧИ! Росен Желязков разплака Росица Кирова (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК