Пореден случай на агресия срещу медици: Нападнаха екип на Спешна помощ в София

Само в ПИК
Пореден случай на агресия срещу медици: Нападнаха екип на Спешна помощ в София
Автор: ПИК
Дата
Дата
3736
Коментари
2
Пореден случай на агресия срещу медици: Нападнаха екип на Спешна помощ в София

Екип на Спешна помощ в София беше заплашен с нож от близки на пациентка.

В 5:18 ч. сутринта в понеделник в Центъра за спешна медицинска помощ постъпва сигнал за жена в безсъзнание в квартал „Надежда”. Двайсет минути по-късно медиците са на адреса, предава Би Ти Ви.

„На етажа ни посрещна мъжът на жената, която уж е в безсъзнание, беше гол до кръста, целият изпотен, нервен, с такива конвулсии на тялото и още с влизането започна да вика: „Тя има инсулти, трябва да бъде бързо закарана в болница, взимайте я”, разказа парамедикът Валери Темелков.

„В цялата тази ситуация между мерене на кръвно, ЕКГ и захари, и установяване на реалното състояние на жената, ние се борихме с агресията на мъжа, който достатъчно напираше и пречеше на работата ни. В следващия момент се дръпнах от него и видях, че на вратата на стаята се появява синът с един много голям нож и добре, че в този момент реагирах, като му казах да спре и да пусне ножа, защото не се знае какво можеше да се случи”, допълни Валери Темелков.

Агресивното поведение на мъжете продължава и спешният екип вика полиция. Според медиците причина за агресията е забавянето на екипа заради грешно подаден адрес от мъжа. Записът от обаждането към 112 го потвърждава.

Въпреки инцидента, жената все пак е закарана с линейката за преглед в болница. В ранния следобед днес семейството се прибра в дома си. Полицията извършва проверка по случая.

Напиши коментар »
(2)
1
ми и лекарите търговци станахте ,иначе съм против насилието
2
Да де,не си за насилието.Ти, просто така ,мразиш белите престилки.В случая изобщо не става въпрос за пари.Здравето, уважаеми струва пари, много пари .Плащаме в Европа най ниските здравни осигуровки, нямаме и мед застраховки.Когато отидем в сервиза даваме без звук 300 -400 лева за смяна на важен чарк, но като доплатим в болница за част от тялото си пищим.Здравното осигуряване у нас е СОЛИДАРНО т.е. внасяме всички и то различно а, ползват тези, които имот нужда.Да, но лечението на някои струва хиляди левове.Една чернодробна операция тук струва пъти по малко от цената в южната ни съседка или в клиника на запад.Значи ли това,че чернят дроб на българина е по маловажен от същия на западно европееца?Озлобяваме и оскотяваме,започваме да се самоизяждаме.Не случайно вече се усеща дефицит на учители и медици.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

- Обвинен сте, че сте откраднали една домашна патица - казва съдията. - Това беше дива патица, господин съдия! - Откъде разбрахте? - Трябваше само да видите колко се измъчих, докато я хвана!