Пореден случай на агресия срещу медици: Нападнаха екип на Спешна помощ в София

Само в ПИК
Пореден случай на агресия срещу медици: Нападнаха екип на Спешна помощ в София
Автор: ПИК
Дата
Дата
3552
Коментари
2
Пореден случай на агресия срещу медици: Нападнаха екип на Спешна помощ в София

Екип на Спешна помощ в София беше заплашен с нож от близки на пациентка.

В 5:18 ч. сутринта в понеделник в Центъра за спешна медицинска помощ постъпва сигнал за жена в безсъзнание в квартал „Надежда”. Двайсет минути по-късно медиците са на адреса, предава Би Ти Ви.

„На етажа ни посрещна мъжът на жената, която уж е в безсъзнание, беше гол до кръста, целият изпотен, нервен, с такива конвулсии на тялото и още с влизането започна да вика: „Тя има инсулти, трябва да бъде бързо закарана в болница, взимайте я”, разказа парамедикът Валери Темелков.

„В цялата тази ситуация между мерене на кръвно, ЕКГ и захари, и установяване на реалното състояние на жената, ние се борихме с агресията на мъжа, който достатъчно напираше и пречеше на работата ни. В следващия момент се дръпнах от него и видях, че на вратата на стаята се появява синът с един много голям нож и добре, че в този момент реагирах, като му казах да спре и да пусне ножа, защото не се знае какво можеше да се случи”, допълни Валери Темелков.

Агресивното поведение на мъжете продължава и спешният екип вика полиция. Според медиците причина за агресията е забавянето на екипа заради грешно подаден адрес от мъжа. Записът от обаждането към 112 го потвърждава.

Въпреки инцидента, жената все пак е закарана с линейката за преглед в болница. В ранния следобед днес семейството се прибра в дома си. Полицията извършва проверка по случая.

Напиши коментар »
(2)
1
ми и лекарите търговци станахте ,иначе съм против насилието
2
Да де,не си за насилието.Ти, просто така ,мразиш белите престилки.В случая изобщо не става въпрос за пари.Здравето, уважаеми струва пари, много пари .Плащаме в Европа най ниските здравни осигуровки, нямаме и мед застраховки.Когато отидем в сервиза даваме без звук 300 -400 лева за смяна на важен чарк, но като доплатим в болница за част от тялото си пищим.Здравното осигуряване у нас е СОЛИДАРНО т.е. внасяме всички и то различно а, ползват тези, които имот нужда.Да, но лечението на някои струва хиляди левове.Една чернодробна операция тук струва пъти по малко от цената в южната ни съседка или в клиника на запад.Значи ли това,че чернят дроб на българина е по маловажен от същия на западно европееца?Озлобяваме и оскотяваме,започваме да се самоизяждаме.Не случайно вече се усеща дефицит на учители и медици.
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, собственик на в. "Стандарт"
Става на: 59 години

По време на репетицията балерина изпълнява пред режисьора "Умиращият лебед".
- Как беше? - пита балерината след изпълнението.
- Бедната птица! - въздиша режисьорът.