Пострадалите от наводненията в Приморско ще получат помощи

Животът днес

Пострадалите от наводненията в Приморско ще получат помощи

4166
на 24.09.2014
Пострадалите от наводненията в Приморско ще получат помощи
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

На редовно заседание Общинският съвет Приморско гласува отпускате на помощи за засегнатите семейства от двете големи наводнения на 15 юли и 6 септември. На двете дати община Приморско попадна във воден ад и бе обявено бедствено положение. Това съобщиха от пресцентъра на община Приморско.

препоръчано

Предложението дойде от Председателя на Общински съвет Приморско Миглена Барцулева и съветниците Златин Бодуров, Захарина Неделчева, Катя Вълчева, Борислав Киров, Манол Манолов и Златина Тюлиева. Техните мотиви са, че големите наводнения са причинили многобройни материални щети. В кметствата на съставните селища, както и в Община Приморско са съставени списъци с лица, жители на общината, които най-силно са пострадали от пороите.

Съветниците посочват в предложението си, че хората имат нужда от тези пари, тъй като нямат застраховки на домовете си и голяма част от тях са безработни и социално слаби. С пълно мнозинство общинските съветници гласуваха да бъдат отпуснати по 350 лева на 72 пострадали семейства, информира "Фокус".

По време на сесията кметът Димитър Германов връчи и благодарствени писма на кмета на Ново Паничарево Яна Жекова и кмета на Веселие Стойчо Карабинов. В тях той изтъква тяхната бърза и адекватна реакция по време на бедствието, благодарение на която не се стигна до загуба на човешки живота в селата.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК