Потвърдено! Плевнелиев - номенклатура на БКП

КОМЕНТАРИ

Потвърдено! Плевнелиев - номенклатура на БКП

99754
на 26.02.2014
Потвърдено! Плевнелиев - номенклатура на БКП
Автор:   Антон Тодоров

Последвайте ни в Google News Showcase

В края на ноември 1987 г. Вузовската партийна организация при ВМЕИ "В.И. Ленин" провежда своята XXIV отчетно-изборна конференция. Скукааа, голяма скука бяха онези комунистически сборища. Още по-голяма скука е днес да се четат протоколите от тях. Но ето, че аз стоя в архива, поръчал съм си цяла купчина подобни нечовешки писания и съм решил да ги изчета.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Прехвърлям страниците и ето, че в един момент нещо „одраска“ очите ми: Програма за деловата работа на XXIV отчетно-изборна конференция на Вузовската партийна организация. Последваха „Предложение № 1 - Дневен ред на конференцията“ и „Предложение № 2 - Ред за протичане на конференцията.“ Пред очите ми се появява „Предложение № 5 - Преброители на Вузовската партийна канференция.“ Сред петте имена там се откроява лицето Росен Асенов Плевнелиев. Бинго! Ето, че най-после получих доказателство за това, което само съм предполагал - че Росен Плевнелиев е бил член на БКП.

Не само, ами му е гласувано доверието да брои бюлетините на конференцията. Всеки, който е участвувал в поне един избор някога, някъде в България, веднага ще си спомни, че едно от най-важните неща е кой и как брои. Преброителите са винаги хора, които се ползват с особено доверие. Роско е бил от тях - младите партийните членове, които са се ползвали с особено доверие. Продължих с четенето. Тази папка беше като кутия пълна с чудеса. След няколко страници отново изскочи познатото име „Росен Асенов Плевнелиев“.

Този път днешният „антикомунист“ и „десен“ политик беше в проектосписъка за нов Вузовски комитет на БКП във ВМЕИ "В. И. Ленин". Ето това вече си беше откритие! Защо ли ? След малко ще обясня. На адвокатите на „антикомуниститиии от ГЕРБ“, които веднага ще започнат да вият като койоти „Аааа, ама това е само проект. Къде е доказателството, че е избран“, да кажа, че проектът е приет от районата конференция с пълно „болшинство“, както би се изразил днес другият „антикомунист“ Борисов. Продължих четенето на прашните страници. „Росен Асенов Плевнелиев“ отново цъфна като първомайска роза няколко страници по-напред в архивното дело.

Този път като делегат на Районната партийна конференция на организацията на небългарската комунистическа партия в район „Христо Ботев“. Баста! Спрях дотук. Честно, повдига ми се от това човече. Всичко на този свят би трябвало да има граници. Подлостта, двуличието и малодушието – също. Днешният президент Росен Плевнелиев обаче прекрачи всички граници. И отиде отвъд доброто и злото. Такова двуличие, подлост и политическа измама накуп трудно се понасят. Оставка, следователно! Обичам да изпълнявам обещанията си, затова нека се върна към обещаното – защо фактът, че някой е бил член на Вузовския комитет на ВМЕИ „В. И. Ленин“ е толкова важен и…омерзителен. Четем архива на Вузовски комитет на БКП при ВМЕИ „В.И.Ленин“ (Фонд 1734, Опис 16, А.е. 4):

„Относно: Предложенията за участие в конкурси за асистенти и научни сътрудници л. 12 … 2. Поради нездрав класов произход възразява срещу допускането до конкурсиза преподаватели – асистенти и научни сътрудници на следните кандидати: Костадин Георгиев Балджиев – ПИИС Цветанка Иванова Гунчева – ЦФВС“

Някой да не е разбрал? Вузовският комитет и неговото Бюро бяха хиените на комунистическата диктатура във висшите учебни заведения. Те решаваха кой да бъде допуснат до конкурс за асистент, до хабилитация и кой – не, кой да прави научна криера и кой - не, кой да бъде допуснат до конкурс, кой да отиде на специализация в чужбина и кой – не. Съсипваха маса човешки съдби. Роско е бил в тази структура. Вдигал е ръчичка и е избирал Бюрото на Вузовския комитет – „Инквизицията“ на ВМЕИ „В. И. Ленин“. Ето още от същото:

„До Бюрото на ВК на БКП при ВМЕИ „В.И. Ленин“ ТУК Докладна записка Относно: Предложенията за участие в конкурси за асистенти … 2.Поради нездрав класов произход възразява срещу допускането в конкурсиза асистенти на следнните кандидати: - Красимира Любомирова Христова – Правец – англ. език - Нина Епрат Агопян – Ганчева – Правец – микр.пр. и микрок.“

Въпреки настоятелното двегодишно търсене не успях да открия доказателства, че Росен Плевнелиев е бил щатен комсомолски секретар в Градския комитет на ДКМС в Благоевград през 80-те. Това недоказано твърдение беше пуснато с леката ръка на един юрист (Атанас Семов), в качеството му на кандидат за президент на РЗС през есента на 2011 г. Беше прието на доверие от много хора и до днес продължава да пълни форумите.

Предполага се, че юристите като Семов трябва да работят с доказателства и факти, а не с клюки, недоказани твърдения и предположения. Твърдението беше изречено от него на 9 септември 2011 г., в сутрешния блок на БНТ: „Става дума например за това, че г-н Плевнелиев е бил щатен, платен комсомолски секретар.“ (Кандидатът за президент на РЗС Атанас Семовгост в "Денят започва", 09.09.2011, БНТ. Толкова за „щатния, платения“ комсомолски секретар Росен Плевнелиев.

Оказа се, че единственото невярно нещо за Росен Плевнелиев, беше наложено от коментатори и журналисти като негов най-голям порок. Чудно ли е тогава, че в силно немодернизирана България много българи продължават да настояват за приказно, измислено и оттам невярно обяснение на феномените в политиката и стопанството? Не обичат да четат, не обичат да се информират, най им е на сърце някой да им поднесе приказка.

После се учудват, че политиците ни преуспяват в лъжите. Ами те следват вкусовете Ви, драги сънародници! От днес обаче може с пълна увереност да казвате, че Росен Плевнелиев е бил номенклатура на БКП и като такъв е участвал в престъпната й политика, вкл. в решенията кой да се развива в науката и кой - не. Какъв е бил неговият критерий ли? Нека никой няма съмнение – техният „нездрав класов произход“. Документите го доказват, а не най-авторитетната сред българите агенция „Една жена на пазара ми каза“.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК