Почина актьорът Мирослав Косев

Само в ПИК
Почина актьорът Мирослав Косев
Автор: ПИК
Дата
Дата
27040
Коментари
1
Почина актьорът Мирослав Косев

Актьорът Мирослав Косев почина след кратко тежко боледуване днес, съобщиха от Театър "Българска армия" и фондацията "Академия "Аскеер", предава БТА.

Мирослав Косев е роден на 20 юни 1953 г. През 1979 г. завършва ВИТИЗ "Кр.Сарафов" в класа на проф. Филип Филипов. В Театър "Българска армия" е един от най-колоритните и талантливи актьори на трупата и участва в над 50 постановки.

Сред забележителните му роли са Капулети в "Ромео и Жулиета", Жак, Княз Фредерик и Княз-изгнаник в "Както ви харесва" от Шекспир, Мосю Трике - "Евгений Онегин" по А. С. Пушкин от Юрий Дачев, Джеймс - "Кръщене" от Камен Донев, Иванов в "Иванов", Астров във "Вуйчо Ваньо" и Сорин в "Чайка" от Чехов, Ксант в "Езоп" от Фигередо, Том - "Стъклената менажерия" от Т. Уилямс, Мати - "Г-н Пунтила и неговият слуга Мати" от Брехт, Непознатият - "Последни поръчки" от Дж. Пристли, Луиджи - "Събота, неделя, понеделник" от Едуардо де Филипо, Захария Койчев - "Да отвориш рана" от Боян Папазов, Кръчмаря - "Да разлаем кучетата" от Емил Атанасов, Джонатан Пийчъм - "Бандитска опера" по Джон Гей, Марко Петрович - "В полите на Витоша" от П. К. Яворов, Бащата - "Да играеш жертвата" от Братя Преснякови, в "Декамерон" по Бокачо. Мирослав Косев участва също в спектакли на Телевизионния театър, в над 25 игрални филма и други.

Снимка: Театър "Българска армия"

Напиши коментар »
(1)
1
Тъжно! Беше чаровник и талантлив. Почивай в мир.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

- Няма да ти дам пари за сладолед и толкоз! – вика майката.

- Добре – отговаря синчето, – но като влезем в магазина ще ти викам “бабо”!