Почина готвачката на патриарх Максим

ЧАС ПИК

Почина готвачката на патриарх Максим

411669
на 06.09.2014
Почина готвачката на патриарх Максим
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

На 96-годишна възраст почина готвачката на покойния патриарх Максим. Тя бе известна в църковните среди като леля Недка.вчера беше опелото й в столичния храм „Св. София“. Заедно със съпруга си леля Недка беше известна с това, че се грижеше за дядо Максим още от 60-70-те години на миналия век, когато владиката все още е митрополит в Ловчанската епархия. 

По-късно пристига със семейството си в София и продължава да готви вкусни гозби на покойния вече дядо Максим, съобщава „Телеграф“. Няколко години преди кончината на главата на БПЦ леля Недка се оттегля от кухнята поради здравословни причини, като нейната дъщеря я наследява. 

Недка е родена през 1918 г- в село Лесидрен, Ловешка област и служи на църковния глава дори след като се пенсионира. Допреди година –две духовниците я виждали да идва в храма до Столичната митрополия, за да присъства на литургиите там. 

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК