БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Почина известният музикант проф. Николай Тонев

Само в ПИК
Почина известният музикант проф. Николай Тонев
Автор: ПИК
Дата
Дата
3009
Коментари
0
Почина известният музикант проф. Николай Тонев

На 92-годишна възраст почина изтъкнатият български музикант проф. Николай Тонев - солист- оркестрант и един от основателите на Симфоничния оркестър на БНР, професор по валдхорна и носител на звание "Доктор Хонорис Кауза" към Националната Музикална Акадамия "Панчо Владигеров".Проф. Тонев е основател на дисциплината "Духови ансамбли".

Бил е и преподавател и ръководител на представителните оркестри на Музикалната академия в Токио, диригент на хоровете "Гусла", "Георги Кирков", "Кавал" и "Димчо Дебелянов", с които печели много лауреатски отличия у нас и в чужбина. Диригент на симфоничните оркестри в Плевен, Видин, Перник и Разград. Три пъти носител на орден "Св. св. Кирил и Методий".

Поклон пред паметта му!

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

Катаджия глобява нарушител: - Десет лева глоба! - Добре, старши, ама имаш ли 20 лева да развалиш? - Какво да ти развалям, давай ги направо. Нали и без това пак ще минеш от тука довечера.