Почитат загиналите на летището в Бургас със скромна церемония

Животът днес

Почитат загиналите на летището в Бургас със скромна церемония

3895
на 18.07.2014
Почитат загиналите на летището в Бургас със скромна церемония
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

С кратка церемония, чрез която да се отдаде почит на невинните жертви, ще бъда почетена паметта на загиналите при терористичния акт на бургаското летище преди две години. Поклонението се организира от еврейско-български център "Алеф", съобщи неговият председател Алберта Алкалай, информира "Фокус".

препоръчано

"Поканил сме наши сподвижници, представители на държавни институции и официални лица. С това събиране искаме да изразим нашето отношение и твърда позиция срещу насилието, срещу всякакви форми на тероризъм. Не може каквато и да е кауза дори и най-благородната, която се осъществява с насилие и чрез смъртта на невинни жертви да бъде успешна и справедлива", каза Алберта Алкалай.

Церемонията на Бургаското летище ще започне в 17.00 часа. Алкалай също каза, че според еврейския календар другата седмица на 24- ти юли ще бъде отбелязана годишнината от смъртта на загиналите туристи. Сдружение "Алеф" е създадено тази година, а името е първата буква от еврейската азбука. "С това име искаме символично да отправи призив за начало. За началото на добрите взаимоотношения между българи и евреи, които хилядолетно са се развивали на територията на България. С това сдружение искаме да развиваме добрите връзки, да показваме дълбоките корени на етническа толерантност, чиято родина е България. Да покажем, че тези връзки са живи и днес, и по този начин за пореден път да противостоим на ксенофобията и всякаква етническа и верска нетърпимост.В сдружението членуват и българи и евреи", напомни Алкалай. Една от първите рожби на сдружението е документален филм разказващ за спасението на бургаските евреи.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК