Правителството с послание: Мисли първо за малкия!

Само в ПИК
Правителството с послание: Мисли първо за малкия!
Автор: ПИК
Дата
Дата
6790
Коментари
8
Правителството с послание: Мисли първо за малкия!

Принципът "Мисли първо за малкия!" ще бъде сред основните послания, с които българското правителство ще насърчава предприемачеството по време на председателството на Европейския съюз през 2018-а година. Това стана ясно от изявлението на вицепремиера Валери Симеонов по време на дискусия за ефективността на европейските политики за малките и средните предприятия. Симеонов припомни, че в малкия и среден бизнес у нас работят над милион и половина българи или близо 75 процента от работещите в реалната икономика.

 

Развитие на предприемачеството чрез иновации, цифрови технологии и с насочване на ресурс към стартиращите компании е един от приоритетите, по които ще работи правителството ни по време на председателството на Европейския съюз, заяви вицепремиерът Валери Симеонов.

"Специален акцент ще бъде поставен върху развитието на алтернативни източници на финансиране и подобряване на бизнес средата и спазване на принципа "Мисли първо за малките". А не както много често се случва - убий малкия", поясни Симеонов.

Симеонов: Шефове на дискотеки карат коли за по 350 000 лв., а не инвестират в шумоизолация

 

През следващата година се очаква успешното свързване на НАП, Националния статистически институт и Агенцията по вписванията , което ще намали административната тежест и ще пести на бизнеса по 9 милиона лева годишно, обясни заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той подкрепи с пример заявената политика за насърчаване на предприемачеството - предстоящото отваряне на схема по оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност".

По време на дискусията стана ясно, че един от основните проблеми за малкия и среден бизнес у нас остава дефицитът на кадри - най-голям е недостигът на средни специалисти, споделят ръководителите на над 400 предприятия, участвали в проучване на изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. 

Напиши коментар »
(8)
1
ДЕБИЛИ, защо гласувахте за ДЕБИЛА ДАЛАВЕРИ Симеонов? И КОЙ е МАЛКИЯ - Малкия Далавери ли?
2
Малкия е малкия Маргин
3
крадливи душици , ще се размисляли първо за малкия ?! И някой ще повярва..........
4
100% славяно-българин
5
Умишлено е с ироничното "Мисли първо за малкия"! Звучи като малък среден пръст... Като мислят с малкия си няма какво друго да е, освен за благото на малкия им...
6
Страшен е тоя Валери!Проектът му е димна завеса, но пък дава безбрежен простор за каламбури.Например:"мисли за малкия,пък уж размерът нямал (или имал) значение" ; "мисли за малкия,за големия има кой да мисли" ;"голям брат за малкия си мисли" ; "за малък мисли,голям сънува" и пр.и пр.Обявявам държавна симеоновска награда на името на Боко за най-сполучлив бисер.
7
Стой,Валерко,прецизирай - за чий малък да мислим по-напред?За твоя малкия,за на Волен малкия,на Краси или на Боко ?Я най-добре да потърсим експертната оценка на депутатката Калинка.Цецка няма да я питаме,тя е богата с интелект,а не с опит по размерите.Макар че знае ли чиляк?Пък аз вярвах на легендата,че под голям камък,голяма риба се крие.Съветът ми е:мисли за малкия,дръж големия.
8
500 дка таван земя на човек. Само семейни хотели да се строят,забрана на по големи. Забрана на франчайза в България. Това е.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години

“Пътуването с войскови камион става само по един начин: В камиона не се пуши,
не се накланя през каросерията, не се подсвирква на минаващи девойки – само се
седи и се пътува с камион.”
(Военен)