ПРЕДИ ПЪРВИЯ ЗВЪНЕЦ! ГЕРБ и БСП се хванаха за гушите за учителите, заплатите и децата

Само в ПИК
ПРЕДИ ПЪРВИЯ ЗВЪНЕЦ! ГЕРБ и БСП се хванаха за гушите за учителите, заплатите и децата
Автор: ПИК
Дата
Дата
5054
Коментари
3
ПРЕДИ ПЪРВИЯ ЗВЪНЕЦ! ГЕРБ и БСП се хванаха за гушите за учителите, заплатите и децата

Ден преди първия учебен ден, управляващи и опозиция отново намериха поле да се хванат за гушите. Този път темата беше за учителските заплати, условията в училищата и децата. В своя декларация от имено на парламентарната група на ГЕРБ, председателят на образователната комисия Милена Дамянова, заяви че управляващите са изпълнили своите обещания, има повишение на учителските заплати и се работи усилено за подобряването на условията в училищата, както и за това децата да се върнат там. 

„Няма да се спускам в подробности какво и колко е свършено. Само ще спомена за повишението на учителските заплати от 1 септември, ангажиментът на правителството на г-н Борисов да няма деца, които да не са в класните стаи, възможността на учителите да работят без бюрократични спънки”, заяви още Милена Дамянова.

По думите ѝ в България 15 септември не просто се отбелязва, а се празнува. „Знанието е това, пред което българинът винаги се е прекланял и е вярвал, че ще му донесе просперитет”, допълни Дамянова. Тя призова да няма политически популизъм по темата за образованието. „За съжаление опозицията използва тази тема, за да покаже уж грижа за обществото”, заяви Дамянова. „Предизвикателствата, които ни поставя днешният ден, трябва да се решават с дискусия”, допълни още тя. 

Депутатката от БСП Ирена Николова, която е бивши директор на училище и дългогодишен учител, не бъше съвсем съгласна с казаното от Дамянова. Според нея учителите дълго време са оставени на произвола, а системата е тотално съсипана. Тя примопни думите на бившият министър на образованието Меглена Кунева, която заяви неотдавна "вие работете, ние няма да ви пречим". Социалистката, която е първа година депутат, заяви още, че системата е тотално объркана, а децата започват без учебници. Тя призова от трибуната на Народното събрание за повече уважение към учителите, защото именно това са хората, които образоват страната и на които дължим всичко. Част от депутатите обаче, явно някои от тях отегчени от думите й се опитаха да я репликират по време на декларацията. "Един учител никога не се прекъсва докато говори", заяви Николова. Председателят на парламента обаче, побърза да й припомни, че народните представители не са ученици. 

Напиши коментар »
(3)
1
Тия помияри вместо да се хванат да бачкат, и да свършат нещо добро за страната, не спряха да се карат, кой колко и от къде да открадне.
2
иска някой да ги вземе, като пълнят главите на българите, че някои искат да учат... Ако някой има желание да учи , не трябват пари, а желание. Да вкарат някой в училище, родителите му да получават пари, той ще пречи на останалите да учат.
3
това е следващото крадене на пари от бюджета, т е от данъците, които аз плащам. Никой не е в състояние да ме убеди, че тези, които цял живот са живели на моя гръб, някой ден ще се образоват, или ще образоват своите деца. Единственото решение е тези, които са родили преди 18 години да бъдат кастрирани, т е да спре производството на паразити в тази държава.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
ген.-майор Кирил Радев
ген.-майор Кирил Радев
бивш шеф на НСБОП
Става на: 64 години
Светла Петрова
Светла Петрова
журналистка и тв водеща

Мъж на средна възраст си купува цигари. На кутията пише: „Тютюнопушенето води до импотентност.” Клиентът връща пакета и пита: „Абе, нямате ли от ония, дето убиват?”