БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Президентството отваря врати на празника на София 17 септември

Само в ПИК
Президентството отваря врати на празника на София 17 септември
Автор: ПИК
Дата
Дата
1591
Коментари
1
Президентството отваря врати на празника на София 17 септември

Президентството ще отвори врати за граждани на празника на София 17 септември. Инициативата е част от Европейските дни на наследство, която се провежда за четвърта поредна година у нас. Президентът Румен Радев лично ще посрещне първата група посетители точно в 10 часа на празника на София и ще ги разведе из залите.

Инициативата "Европейски дни на наследството" тръгва от Франция, но вече обхваща цяла Европа. Тази година у нас се включват рекорден брой градове – 35 и институции. Над 36 музеи и държавни учреждения ще бъдат отворени тази събота и неделя, за да могат гражданите да разгледат експозициите им. БНБ например ще представи колекцията си от монети.

Столичната община организира две разходки – в събота, по стъпките на религиозната толерантност в София от 10 до 12 часа с екскурзовод, посещение на православния храм "Света Неделя", Софийската синагога, джамията "Баня баши" и католическата катедрала "Свети Йосиф". И в неделя с ретро трамвай – от площад "Възраждане" до площад "Журналист" от 11 и от 12 часа, отбелязва БНР.

Напиши коментар »
(1)
1
А защо нищо не пишете за празника на НСО тази вечер ??? Пропуснахте го и обидихте служителите там !!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Антоан Николов
Антоан Николов
политик и бизнесмен
Става на: 50 години
д-р Мими Виткова
д-р Мими Виткова
лекар, бивш министър на здравеопазването
Райна Константинова
Райна Константинова
журналист, директор на департамента за радио в ЕС

Отишъл Дядото за риба и хванал Златната рибка.
И веднага я занесъл да я претопят и да му направят златен синджир.