Президентът към новия ВСС: Бъдете активни участници в отстояването на независимостта на съдебната власт

Само в ПИК
Президентът към новия ВСС: Бъдете активни участници в отстояването на независимостта на съдебната власт
Автор: ПИК
Дата
Дата
2780
Коментари
6
Президентът към новия ВСС: Бъдете активни участници в отстояването на независимостта на съдебната власт

Бъдете активни участници в един непрекъснат процес на отстояване на независимостта на съдебната власт и достойнството на всеки един магистрат. Това се посочва в поздравителния адрес на президента Румен Радев, изпратен по повод встъпването в длъжност на новия състав на ВСС и прочетен от министъра на правосъдието Цецка Цачева по време на официалната церемония.

„Независимата съдебна власт има изключително важна роля за гарантиране на демократичните устои на нашата държава и за защита на правата и свободите на гражданите и техните организации. Справедливостта за гражданите и ефективната система на правораздаване са сред моите приоритети като президент на Република България и като неин гражданин. Воден от разбирането, че високият морал, прозрачността и професионализмът са основни признаци в работата на правосъдната система, ВСС е институцията, гаранция за независимостта на съдебната власт”, се посочва в поздравителния адрес на държавния глава.

„С последните промени на Конституцията този орган черпи нова легитимност. Тя произлиза от новия си начин на съставяне – с пряк избор от всички съдии, прокурори и следователи и с квалифицирано мнозинство от народните представители. Много важно е съветът да съумее да запази тази легитимност и доверието, с което тя е съпроводена”, се казва още в поздравителния адрес.

В него държавният глава обръща внимание и на факта, че от новия състав на ВСС всички очакват издигане и насърчаване на подготвени магистрати, с високи морални качества.

Напиши коментар »
(6)
1
И не забравяйтe основният принцип: " който плаща, той поръчва...."
2
ИМПИЙЧМЪНТ за посредст'вения селя'ндур от снимката!!!
3
И за да завърша словото си : Да живеят всички БеКаПета , по всички земни кълбета ! Ура , другари и другарки и " Слава на БКП и КПСС !
4
do 3 имаш предвид бб,цачева , наследниците им,които сега управляват
5
БРАВО на Радев.Той е първият български достоен мъж и политик....БРАВО.
6
Че откъде толкова мозък в тая военна кратуна да направи толкова "смислено " обръщение ?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Уютно е на всички, ползващи се с благоразположението ви в началото на периода, но горкò на онези, стоящи в периферията на интересите ви. Не се колебайте да отстоявате истината във вторник и запазете достойнството си, като не се поддавате на провокатори. Бизнес делата ви ще се развиват според очакванията в сряда, без изненади и удари под кръста. Материалната осигуреност ще ви подтикне към разширяване на дейността, правейки удачни вложения. Бъдете достъпни и се радвайте на хубавите мигове, с които животът щедро ще ви дари.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Шефът на хотела върви по коридора и чува от една стая пеене. Обажда се на рецепцията:
- Вие връчихте ли сметката на клиента от 108-а стая?
- Да.
- А защо пее тогава?
- Не пее той. Опяват го.