Премахват уникални павета в Русе

Само в ПИК
Премахват уникални павета в Русе
Автор: ПИК
Дата
Дата
5021
Коментари
0
Премахват уникални павета в Русе

В Русе премахват уникални павета, произведени преди повече от 100 години, съобщи bTV по сигнал на граждани. По случая е подаден сигнал и до Министерството на културата.

Улица "Славянска" е една от най-старите в Русе, свързвала някога пристанището с центъра на града.

По времето на социализма улицата е асфалтирана. За историците по-ценни са не толкова самите гранитни блокове, а историята около доставката им в края на 19-ти век.

Паветата лежат под асфалта години - до момента, в който започва ремонт по европейски проект. От общината са категорични, че имат всички необходими разрешителни от министерство на културата.

Въпреки желанието на част от русенци старата настилка да се запази, това е невъзможно. От общината обясниха, че паветата няма да бъдат унищожени, а ще се съхранят, за да се използват при оформяне на градската среда.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

- Обвиняеми, защо изхвърлихте съпругата си през прозореца на третия етаж? Не си ли помислихте нито за момент за последствията? - Не, господин съдия, аз... - Не предположихте ли, че може да нараните или да убиете някой от минувачите...