Вход
София
Времето в София 19 o C

Приключиха втория ден на изборите във ВСС

Приключиха втория ден на изборите във ВСС

на 04.06.2017
603
0
Приключиха втория ден на изборите във ВСС
Автор: ПИК
04.06.2017
0
603

Точно в 18.00 часа Виктор Малинов – председател на Общото събрание на прокурорите за избор на член на ВСС и завеждащ отдел „Надзор за законност“ при Върховна административна прокуратура, обяви края на втория тур от изборния ден, съобщи БГНЕС.

Прокурорите не избраха свои представители за ВСС при първото гласуване

Прокурорите не избраха свои представители за ВСС при първото гласуване

Нито един от кандидатите не получи повече от половината...

на 03.06.2017

Регистрираната активност при повторното гласуване за избор на членове на ВСС от квотата на прокурорите достигна 77,18 %.

В края на изборния ден своя вот дадоха кандидатите за членове на ВСС Пламен Найденов – административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Перник, Евгени Иванов – прокурор във Военно-апелативна прокуратура и Мери Десюва Найденова – прокурор във Върховна административна прокуратура.

Започна преброяването на хартиените бюлетини от Секционна избирателна комисия № 1. Окончателният резултат от избора ще бъде отчетен, след като председателят на Избирателната комисия въведе в информационната система за електронен избор резултатите от гласуването с хартиени бюлетини, в съответствие с данните от протокола от СИК 1.

Чрез информационната система ще се сумира общият резултат от гласовете, подадени електронно дистанционно през интернет и чрез хартиените бюлетини. Отново чрез Системата за електронен избор, председателят на избирателната комисия ще генерира резултатите от избора, които включват имената на избраните членове на Прокурорската колегия от квотата на прокурорите, както и броят на гласовете, с които е избран всеки.

Съгласно чл. 29л, ал. 4 от ЗСВ, ако при повторното гласуване не е избран съответният брой членове с мнозинство повече от половината действителни гласове, за избрани се смятат получилите най-много гласове.

ВТОРИ ДЕН! Общото събрание на прокурорите за избор на членове на ВСС продължава

ВТОРИ ДЕН! Общото събрание на прокурорите за избор на членове на ВСС продължава

Общото събрание на прокурорите за избор на членове на...

на 04.06.2017

При равен брой гласове избраният или избраните кандидати се определят от Избирателната комисия чрез жребий, проведен в присъствието на заинтересованите кандидати.

Сподели:
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

Изпращайки колежка Сийка до дома, Ники разбра как ще свърши вечерта по надписите в асансьора....

няма нови новини
Днес:
hot
най-четени новини в момента
сега
1605
четат ПИК
сега
четат тази новина
ПРОБИВ! Създадоха кръвен тест за откриване на меланом
x