Проверката на ГКПП "Лесово" приключи, пунктът е отворен

ЧАС ПИК

Проверката на ГКПП "Лесово" приключи, пунктът е отворен

14685
на 02.11.2014
Проверката на ГКПП  Лесово приключи, пунктът е отворен
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

На 1 ноември 2014 г. в 23.30 ч. е започнала операция в ГКПП „Лесово”, разпоредена и координирана от главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност” Владимир Писанчев, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Разследването е за корупционни действия, осъществени от служители на агенция „Митници” в ГКПП „Лесово”. Ръководството на агенция „Митници” и директорът Ваньо Танов са оказали пълно съдействие на разследващите, пише агенция "Фокус".

Задържани са всички митничари от двете смени, което е наложило и затваряне на граничния пункт, поради невъзможност да се осигури митнически контрол на преминаващите държавната граница МПС и лица. 

Към 15.00 часа на 2 ноември 2014 г. ГКПП „Лесово” възобнови работа. Митническият контрол е поет от специално формирани екипи от други ГКПП.

В хода на разследването към момента са извършени претърсвания на над 40 адреса (служебни помещения в ГКПП и домашни адреси), проведени са и множество разпити и разпознавания от агентите на ДАНС и прокурорите, иззети са пари в левове и различна чужда валута (евро, щатски долари, турски лири и др.).

Процесуално-следствените действия продължават.
Подробности ще бъдат съобщени допълнително на 3 ноември 2014 г.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК