Проговори изобретателят на соларния чадър: В завършения си вид той може да спасява и човешки живот

Само в ПИК
Проговори изобретателят на соларния чадър: В завършения си вид той може да спасява и човешки живот
Автор: ПИК
Дата
Дата
19616
Коментари
6
Проговори изобретателят на соларния чадър: В завършения си вид той може да спасява и човешки живот

Изобретателят на хитовия от последните дни соларен чадър, който се появи на снимки н страницата на „София Тех Парк“, Румен Арсенов бе гост в сутрешния блок на Би Ти Ви.

„Не съм изобретател, а иноватор - коментира Арсенов. –Това не е краен продукт, а начален работен вариант “.

Той подчерта, че в проекта е вложил само лични средства, като до момента сумата е около 5 000 лв.

„В София Тех Парка имам помещение, за което плащам наем - 120 лв. на месец за 22 квадрата - уточни 32-годишният мъж, завършил „Предприемачество и мениджмънт”.  - Това, което хората са видели на снимката, е един начален етап от нашия тест – на чадъра, конструкцията и слънчевите панелите. Даже на снимката се вижда само един панел, а всъщност те са четири“.

По думите му освен че може да охлажда напитки и да захранва устройства, във финалния си вид чадърът ще може дори да спаси човешки живот и да бъде като системата 112 на плажа.

 „Към него ще бъде добавена оповестяваща система – когато има инцидент на плажа, например ако някой получи сърдечен удар или се дави, да може да реагира човек, който е в близост, с едно натискане на бутон да сигнализира на намиращия се наблизо спасител или медицинско лице – разясни Арсенов. - В някои случаи някой крещи отнякъде, но не се разбира откъде поради това, че духа вятър и вълните са шумни. При нас това ще се елиминира и ще стане по-разбираемо, защото ще има звукова и светлинна сигнализация на чадъра”.

По думите му цената на чадъра варира от 1 000 до 2 000 лв., като Арсенов подчерта, че само масичката, която съхранява охладителя, струва над 500 лв. 

Той отговори и на критиките, че чадърът е с недобър търговски вид.

„В този вариант това е стандартен чадър с леко подсилване на места, за да издържи панелите. Това не е наш дизайн, той тепърва ще бъде показван. Това е работен вариант, за да тестваме панелите”, каза той, като уточни, че са използвани от най-евтините.

Арсенов посочи също, че продуктът все още не е обявен никъде, няма „Фейсбук” страница, нито сайт.

„Търсим инвеститори, за дистрибутори е твърде рано да се говори”, каза още Арсенов.

Той работи и върху проект за подвижна обсерватория, която да обикаля по градовете.

Напиши коментар »
(6)
1
Успех в начинанието
2
Е, така вече мутрите концесионери на плажа ще вземат по 100 лева на чадър... Браво...
3
Пълни глупасти,продавт се в Амазон поне от 5 години.Пробутвате ни "псевдо " иноватори,певци,политици......псевдо журналисти!
4
Във КОЙ Амазон,във марсианският ли А ПЛЮВАЧО също като старата лейка на баба ми си чак Жалък капещ от всякъде...
5
Хвърлих едно око на алиекспрес. За $25 вземаш слънчевия панел с лед лампи. За 25лв. чадъра. Е, верно, няма "масичка" за 500 лева. Ма ше го преживеем.
6
Дано намери инвеститори, особено за обсерваторията.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

Гид по време на туристическа обиколка в Скопие:
– Внимание, това е фонтан от ХVII век, а зад него се строи храм, който ще е от VIII век.