ИНТЕРЕСНО

Продадоха монета за 3,8 млн. долара

Само в ПИК
Продадоха монета за 3,8 млн. долара
Автор: ПИК
Дата
Дата
7873
Коментари
0
Продадоха монета за 3,8 млн. долара

Понякога благодарение на изключителната си рядкост, монетите могат да се продават на аукциони срещу стойност - милиони пъти над номинала им. Някои от най-скъпи монети в историята са чудесен подарък за запалените колекционери. Пример за това е сребърен долар, на който пише 1804 г.

За да се сдобиете с него, ще трябва да платите впечатляващите между 3,8 млн. долара и 4,1 млн. долара. Този долар на практика не е изсечен през 1804 г., а тридесет години по-късно, като подарък за азиатските управници по време на официална търговска визита.

Продаден е от аукционери на търг Heritage Auctions срещу 3,8 мил. долара. От него има едва 15 броя, като по-късно, години след продажбата, монета от същата серия вече достига цена от 4,1 млн. долара.

 

 

"Стандарт"

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

- И защо мислиш, че преди беше по-добре? - пита една баба връстничката си. - Преди всеки си гледаше работата - комунистите воюваха, евреите търгуваха, циганите крадяха. А сега какво? Евреите воюват, циганите търгуват, комунистите крадат...