БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Производители на домашна ракия искат прилагане на евродирективите у нас

Само в ПИК
Производители на домашна ракия искат прилагане на евродирективите у нас
Автор: ПИК
Дата
Дата
5188
Коментари
0
Производители на домашна ракия искат прилагане на евродирективите у нас

Протест на производители на домашна ракия се състоя днес около сградата на Народното събрание, съобщава БГНЕС. Протестът, който беше организиран от Национално движение Българска домашна ракия, събра няколко десетки граждани.

Те носеха плакати, на които можеше да се прочетат следните призиви към властите: „Искаме прилагането на евродирективата към домашната ракия“, „Ден година храни казан от мъка и вируси ни брани“ и др.

„В момента се разрешава варенето на ракия до 500 литра общ обем на една казанджийница. Има собственици на казани, които надвишават този обем“, обясни претенциите един от организаторите на протеста. Според него собствениците на казани правят услуга на населението. „Те не печелят, нямат собствена марка, собствен етикет“, добави той.

Негов съратник в борбата, каза: „Не се борим за повече, искаме да се чувстваме европейци. Както е в Европа, така законът да се прилага и у нас“. 

Още по темата
Нов български хит - Самодивска ракия! По-мощна е от виаграта, търсят я вече и в Щатите
Часовник
10:29
В търновското село Паскалевец ще патентоват рецептата, с която поколения наред тук приготвят Самодивска ракия. Елексирът има ефект по-силен от виагра заради комбинация от билки и уникалната...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

Мечо Пух отива при Прасчо и му казва: - Искаш ли да отворим заедно търговска фирма? - И какво ще правим - ще продаваме мед ли? - Не, ще купуваме мед, а ще продаваме свинско.