БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Прокуратурата пита Лондон за незаконните СРС-та на Цветанов

Само в ПИК
Прокуратурата пита Лондон за незаконните СРС-та на Цветанов

Българските обвинители искат да знаят дали изтритите файлове със записи могат да се възстановят

Автор: ПИК
Дата
Дата
8860
Коментари
5
Прокуратурата пита Лондон за незаконните СРС-та на Цветанов

Софийската градска прокуратура (СГП) е изпратила съдебна поръчка до Великобритания по делото за незаконните СРС-та.

Българските обвинители питат английските експерти дали има възможност да се възстановят изтритите файлове със записи на подслушвани разговори.

Чуждата помощ е потърсена, защото прословутите ванове „Крайслер Вояджър“, чрез които са подслушвани и идентифицирани телефони, са произведени във Великобритания.

В началото на разследването през април прокуратурата обяви, че ще се прави експертиза на автомобилите. Тя е била поверена на проф. Евгений Николов от БАН.

Специалистът проф. Николов, който заяви, че с автомобилите може да се подслушва, е загинал при катастрофа на 17 юли.

Внезапната му смърт стана причина разследването срещу Цветанов да се забави за неопределено време.

Напиши коментар »
(5)
1
Вярва ли някой, че в цялата държава професор Николов /Бог да го прости/ е единственият експерт? Апаратурата от вановете трябва да има ТТ документация, от която да станат ясни нейните функции и възможности. При дадени 12177 разрешения за подслушване само през 2012 година е ясно, че ще е имало и триене. /едно подслушване не трае една минута а много повече/. Щом има триене би трябвало да има и възстановяване и това в България много добре се знае. Май с допитването до Англия прокуратурата се готви да си измие ръцете.
2
Ами то още някой съмнявали се че Цвъчко е правил тия подслушвания само за себе си и без поръчка от "партхьори" та да се надява че те ще кажат че могат да извадят информацията.. Нима НЯМА в България специалист който да извади тази информация????или нещо се забатачват нещата по някакви причини..
3
Експерта Николов заяви, че с телевизорите може да се гледа телевизия.Нали предназначението на тези специализирани автомобили е точно за това. И какво общо има смъртта му със забавяне на делото, след като неговата "експертиза" е приложена към делото. Отделно има и спецификация на автомобилите от производителя им. Очевидно прокуратурата започна да се усеща, че е използвана политически и търси причина за замазване на положението, още повече че изминаха 5- месеца от прословутите набеждавания за незаконни действия, а не могат да повдигнат конкретно обвинение за това. Кога, къде, спрямо кой са използвани, кое точно действие е престъпление- дали непопълването на пътните книжки или ползването на отверка от някой си там служител. И това дело е под надзора на група топ - магистрати, които ще останат в историята като театрални актъори с медийни пресконференции.
4
И какво общо има това къде са произведени вановете с това дали могат да се възстановят файловете.Да не би файловете да са записани по стъклата или може би по тапицерията.
5
Не става ясно какво точно иска да разбере прокуратурата от Англия, но каквотои да е, така е правилно. Ако наеме българин, току виж го сполетяла съдбата на професора!
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Виктор Калев
Виктор Калев
актьор
Става на: 48 години
Енчо Данаилов (бате Енчо)
Енчо Данаилов (бате Енчо)
актьор
Става на: 60 години
Йордан Христосков
Йордан Христосков
бивш социален министър
Става на: 66 години
Нонка Матова
Нонка Матова
световен и европейски шампион по стрелба

Вървяла си Червената шапчица и изведнъж Кумчо Вълчо изскочил на пътя. Хванал Червената шапчица и я завел в храстите. – Давай - казал той! – Ама как да давам - казала тя - аз съм такава малка и дребна! Как да давам? – Абе, давай ти казах! – креснал Вълчо. И Червената шапчица тръгнала да си сваля гащичките. Вълкът погледнал и казал – Да не съм те довел тука да акаш, ма? Давай баницата!!!