БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Прокуратурата пита Лондон за незаконните СРС-та на Цветанов

Само в ПИК
Прокуратурата пита Лондон за незаконните СРС-та на Цветанов

Българските обвинители искат да знаят дали изтритите файлове със записи могат да се възстановят

Автор: ПИК
Дата
Дата
9018
Коментари
5
Прокуратурата пита Лондон за незаконните СРС-та на Цветанов

Софийската градска прокуратура (СГП) е изпратила съдебна поръчка до Великобритания по делото за незаконните СРС-та.

Българските обвинители питат английските експерти дали има възможност да се възстановят изтритите файлове със записи на подслушвани разговори.

Чуждата помощ е потърсена, защото прословутите ванове „Крайслер Вояджър“, чрез които са подслушвани и идентифицирани телефони, са произведени във Великобритания.

В началото на разследването през април прокуратурата обяви, че ще се прави експертиза на автомобилите. Тя е била поверена на проф. Евгений Николов от БАН.

Специалистът проф. Николов, който заяви, че с автомобилите може да се подслушва, е загинал при катастрофа на 17 юли.

Внезапната му смърт стана причина разследването срещу Цветанов да се забави за неопределено време.

Напиши коментар »
(5)
1
Вярва ли някой, че в цялата държава професор Николов /Бог да го прости/ е единственият експерт? Апаратурата от вановете трябва да има ТТ документация, от която да станат ясни нейните функции и възможности. При дадени 12177 разрешения за подслушване само през 2012 година е ясно, че ще е имало и триене. /едно подслушване не трае една минута а много повече/. Щом има триене би трябвало да има и възстановяване и това в България много добре се знае. Май с допитването до Англия прокуратурата се готви да си измие ръцете.
2
Ами то още някой съмнявали се че Цвъчко е правил тия подслушвания само за себе си и без поръчка от "партхьори" та да се надява че те ще кажат че могат да извадят информацията.. Нима НЯМА в България специалист който да извади тази информация????или нещо се забатачват нещата по някакви причини..
3
Експерта Николов заяви, че с телевизорите може да се гледа телевизия.Нали предназначението на тези специализирани автомобили е точно за това. И какво общо има смъртта му със забавяне на делото, след като неговата "експертиза" е приложена към делото. Отделно има и спецификация на автомобилите от производителя им. Очевидно прокуратурата започна да се усеща, че е използвана политически и търси причина за замазване на положението, още повече че изминаха 5- месеца от прословутите набеждавания за незаконни действия, а не могат да повдигнат конкретно обвинение за това. Кога, къде, спрямо кой са използвани, кое точно действие е престъпление- дали непопълването на пътните книжки или ползването на отверка от някой си там служител. И това дело е под надзора на група топ - магистрати, които ще останат в историята като театрални актъори с медийни пресконференции.
4
И какво общо има това къде са произведени вановете с това дали могат да се възстановят файловете.Да не би файловете да са записани по стъклата или може би по тапицерията.
5
Не става ясно какво точно иска да разбере прокуратурата от Англия, но каквотои да е, така е правилно. Ако наеме българин, току виж го сполетяла съдбата на професора!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Две баби си говорят и едната пита другата:
- Колко тежиш?
- 70 килограма с очилата.
- А без тях?
- Не мога да видя кантара без очилата…