Прокуратурата се самосезира за каруците в София

Само в ПИК
Прокуратурата се самосезира за каруците в София
Автор: ПИК
Дата
Дата
2964
Коментари
1
Прокуратурата се самосезира за каруците в София

Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала заради установени данни за нарушения от водачи на каруци на правилата за движение по пътищата, за защита на животните и законоустановените ветеринарно-медицински изисквания. Във връзка с констатираните проблеми, свързани с нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), със замърсяване на околната среда, както и застрашаване живота и здравето на животните, ползвани за придвижване на ППС с животинска тяга е било възложено по реда на надзора законност извършването на внезапни проверки от служители на СДВР, съобщиха от прокуратурата.

В хода на проверките е указано да се установява дали движещите се ППС с животинска тяга са оборудвани със съответните светлини и торбички за животински отпадъци, регистрирани ли са по съответния ред и т.н.; дали ППС с животинска тяга навлизат за движение в широкия център на града; разполагат ли водачите на ППС с животинска тяга с изискуемия регистрационен талон; дали водачите на ППС с животинска тяга притежават изискуемите документи по Закона за ветеринарно-медицинската дейност за индивидуализация на животните.

При нужда е указано да се търси съдействие от органите на ОДБХ – гр. София. По случая е потърсено съдействие и от Столична община и ОДБХ – гр. София, като е указано подобряване на взаимодействието между компетентните контролни органи по повод противодействието на допусканите закононарушения, свързани с движението на каруци на територията на Столична община. Засилените проверките ще се извършват регулярно до края на календарната 2017 г., като при необходимост срокът за това ще бъде продължен.

Напиши коментар »
(1)
1
ХА. ХА. ХА. да сте видяли циганска каруца с ФАРОВЕ отпред и СТОПОВЕ отзад? ? ? ? ? ? ? ХА. ХА ХА. ХА. и с РЕГИСТРАЦИОНЕН ТАЛОН ? ? ? ? ХА. ХА. ХА. и каруцар ТРЕЗВЕН. ХА. ХА. ХА.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години

Един го заболяло зъб и колегата му го посъветвал да си повтаря “Не ме боли, не ме боли.”
– Брей, работи бе!
Оправил му се зъба и вечерта в къщи, след вечеря “посетил” жена си един път, втори път – тя много изненадана и доволна, но се учудила защо след всеки “път” съпруга излиза на балкона за малко, та надникнала скришом и чула мъжа си да си говори:
– Не е моята, не е моята, не е моята!