БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Променят наредбата за енергийни помощи за пенсионери и майки на деца с увреждания

Само в ПИК
Променят наредбата за енергийни помощи за пенсионери и майки на деца с увреждания
Автор: ПИК
Дата
Дата
8032
Коментари
0
Променят наредбата за енергийни помощи за пенсионери и майки на деца с увреждания

Повишението на пенсиите от първи юли няма да попречи за получаване на енергийните помощи от възрастните хора, които досега са имали право на тях. Това увериха от Министерство на труда и социалната политика. Оттам са подготвили и поправка в наредбата, която е публикувана за обществено обсъждане, съобщи "Новини.бг".

Коефициентът за дохода от всички пенсии, получавани до 30 юни, ще се коригира надолу с процентите на планираното нарастване както на минималната пенсия, така и на всички останали.

Така възрастните хора, които са получавали помощи за топло до момента, няма да отпаднат от системата.

Майките на деца с увреждания, които от тази година получават по-високи размери на помощите, също ще имат достъп до подпомагането, защото помощта няма да се смята за доход. С друга промяна в наредбата, всички правоимащи ще могат да кандидатстват за парите в социалните служби и по настоящ адрес.

Към момента това се прави само по постоянния. От тази година помощите за бедни, отопляващи се с парно, няма да отиват директно в енергийните дружества, а ще се дават на лицата. Целта е при аварийни ситуации и тези бедни да имат по-голяма гъвкавост и да осигурят сами своето отопление.

 

Още по темата
По-високи енергийни помощи за бедните
Часовник
00:48
Увеличение на помощите за енергийно бедните домакинства предложи днес председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Светла Тодорова. Това е възможно, ако се въведе такса за...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Акушер-гинеколог решил да става автомонтьор.
Преминал 6-месечно обучение... Съответно и изпит.
Изпитната комисия:
- Какво ще го правим тоя?
- Как какво, бе, та той си е за „Гинес”! Човекът през ауспуха на колата основен ремонт на двигателя направи!