БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Променят наредбата за енергийни помощи за пенсионери и майки на деца с увреждания

Само в ПИК
Променят наредбата за енергийни помощи за пенсионери и майки на деца с увреждания
Автор: ПИК
Дата
Дата
7628
Коментари
0
Променят наредбата за енергийни помощи за пенсионери и майки на деца с увреждания

Повишението на пенсиите от първи юли няма да попречи за получаване на енергийните помощи от възрастните хора, които досега са имали право на тях. Това увериха от Министерство на труда и социалната политика. Оттам са подготвили и поправка в наредбата, която е публикувана за обществено обсъждане, съобщи "Новини.бг".

Коефициентът за дохода от всички пенсии, получавани до 30 юни, ще се коригира надолу с процентите на планираното нарастване както на минималната пенсия, така и на всички останали.

Така възрастните хора, които са получавали помощи за топло до момента, няма да отпаднат от системата.

Майките на деца с увреждания, които от тази година получават по-високи размери на помощите, също ще имат достъп до подпомагането, защото помощта няма да се смята за доход. С друга промяна в наредбата, всички правоимащи ще могат да кандидатстват за парите в социалните служби и по настоящ адрес.

Към момента това се прави само по постоянния. От тази година помощите за бедни, отопляващи се с парно, няма да отиват директно в енергийните дружества, а ще се дават на лицата. Целта е при аварийни ситуации и тези бедни да имат по-голяма гъвкавост и да осигурят сами своето отопление.

 

Още по темата
По-високи енергийни помощи за бедните
Часовник
00:48
Увеличение на помощите за енергийно бедните домакинства предложи днес председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Светла Тодорова. Това е възможно, ако се въведе такса за...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
д-р Ангел Кунчев
д-р Ангел Кунчев
епидемиолог №1
Става на: 58 години
Емил Хърсев
Емил Хърсев
финансист
Става на: 56 години
Павел Писарев
Павел Писарев
публицист, бивш генерален директор на БНТ
Става на: 83 години

Блондинка държи главата си над включена печка. Приятелката й я пита: - Защо си се навела над тази печка? - Защото бях посъветвана да си опичам ума!