Просветното министерство: Новата образователна система е съгласувана с работодателските организации

Образование

Просветното министерство: Новата образователна система е съгласувана с работодателските организации

4866
на 28.04.2015
Просветното министерство: Новата образователна система е съгласувана с работодателските организации
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-новото във въвеждането на четиристепенната система в образованието, която иска да въведе просветното министерството са интегралните колежи. В тях ще може да се влиза и без завършено средно образование, а след 10-ти клас, каза в интервю за Хоризонт Мария Фъртунова, дирктор на дирекция "Висше образование" във ведомството. 

"Това е съгласувано, разбира се, с работодателски организации. Идеята е  децата, които отпадат по една или друга причина или не желаят да продължат във втория гимназиален клас да постъпят в тези колежи. Идеята на тези колежи е да подготвя предимно хора, които направо да отидат в бизнеса. Предполага се да има една подготвителна година  и след това - още две години, в които децата да получат знания, умения и компетенции", уточни Фъртунова.

 В оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж" са предвидени центрове за върхови постижения - новата четвърта образоватилна степен. Фартунова обясни какво ще представляват те. Там ще се създават продукти, които да служат в научна стойност, които да служат пряко и да бъдат внедрявани в практиката.

препоръчано
свързани новини

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК