Проучване: Мъжкият мозък се изключва след оргазъм

ШАРЕН СВЯТ

Проучване: Мъжкият мозък се изключва след оргазъм

175639
на 19.10.2014
Проучване: Мъжкият мозък се изключва след оргазъм
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Колко пъти сте се чувствали разочаровани, след като половинката ви се обръща и заспива веднага, след като сте правили секс? Изглежда отговорът на този въпрос притеснява много жени, но най-накрая учените оправдаха силния пол.

препоръчано

За това тяхно поведение е виновен техният мозък. Когато мъжът заспи дълбоко след секс, не става дума за неговата безчувственост, а за това, че някои части на неговия мозък се "изключват" след оргазъм, откриха френски учени, пише БГНЕС.

Неврологът Серж Столей и колегите му анализирали активността на мъжкия мозък непосредствено след оргазъм и открили, че онези части от мозъка, които отговарят за мисълта преминават в режим на пълно спокойствие. Останалата част от мозъка изпраща сигнал, който спира желанието на мъжете за интимност.

Освен това след секс нивото на хормоните окситоцин, серотонин и пролактин се увеличава, което има сериозно успиващо действие. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния топ хороскоп на Алена за вторник - всички начинания на Лъвовете днес обречени на провал, за Девите денят е на обратния полюс САМО В ПИК: Ето го ексклузивния топ хороскоп на Алена за вторник - всички начинания на Лъвовете днес обречени на провал, за Девите денят е на обратния полюс
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Топ социологът Юлий Павлов с политическа прогноза - разкри какви са вариантите за правителство след изборите (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Топ социологът Юлий Павлов с политическа прогноза - разкри какви са вариантите за правителство след изборите (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК