Вход
София
Времето в София 23 o C

Проф. Кортенска пред ПИК: Две снахички и момички като Уляна Пръмова и Меглена Кунева искат да въртят "Лице в лице"! Защо 9 пъти канят Кънев?

Проф. Кортенска пред ПИК: Две снахички и момички като Уляна Пръмова и Меглена Кунева искат да въртят "Лице в лице"! Защо 9 пъти канят Кънев?

на 25.02.2014
1797
41
Проф. Кортенска пред ПИК: Две снахички и момички като Уляна Пръмова и Меглена Кунева искат да въртят "Лице в лице"! Защо 9 пъти канят Кънев?

Би Ти Ви трябва да кажат защо подменят кадрите си, загубиха доверието на хората

Вчера лидерът на "България без цензура "Николай Бареков обяви пред ПИК, че Би Ти Ви обслужва олигархията, а ръководството й е стигнало дъното.

Потърсихме за коментар по горещата тема професор Мирослава Кортенска, която е професор по журналистика.

Интервю на Милан Николов

- Г-жо Кортенска, как ще коментирате твърдението на Николай Бареков, че в Би Ти Ви има цензура, а ръководителите на медията Павел Станчев и Венелин Петков са стигнали дъното?

- Четох това, което той каза. Много е съмнително, когато в една медия има такова текучество на журналисти. Лошото е, че не знаем защо и на накъде е това текучество. Всичко това не е легитимно за самата медия. Те са една публична медия, а виждате, че мълчат защо се правят тези промени. Мисля, че са длъжни да го направят. Трябва да има прозрачност, защото ако се правят реформи, трябва да се каже накъде тръгваме и защо вървим натам. Медията е институция и тя трябва да е прозрачна.

- Какво и как точно трябва да се случи, за да има прозрачност?

- Нека да признаят какво се случвало в медиите и в по-предишен етап. Да признаят какво е било до сега, защото аудиторията им очаква това нещо. Всички тези глупави жълти обяснения за журналистите им не минават като оправдание. Журналистите са едно, а институцията е нещо съвсем друго. Ние само гадаем какво се случва.

- Има ли основание Бареков да е недоволен?

- Да, Бареков е вече политик. Той вижда, че засега политическата битка се води по телевизиите и в интернет. Той събира хора по площадите, но разбира, че трябва да присъства и на малкия екран и в нета. Погледнете, че например в "Лице в лице" напоследък гостува 9 пъти Радан Кънев. Като знам колко му е рейтингът, той не е канен за това, че обществото го харесва, или че то трябва да чуе неговите идеи, които ми е невъзможно да формулирам, но те не са ясни и интересни. Представям си го него, застанал 9 пъти на някой площад в България или Меглена Кунева. Ще е доста жалка картина. Бареков един път е гостувал, значи той има право да се бори, да има по-голямо медийно присъствие и да е равнопоставен.

- Какво Ви смущава в Би Ти Ви?

- Еми две снахички и момички като Уляна Пръмова и Меглена Кунева искат да въртят едно предаване като "Лице в лице". Абсолютно под ударите на закона ще попадне това, че Пръмова е редактор на полтическо шоу където 9 пъти едно след друго гостува представител на нейната политическа сила. Тук дори не говоря за морал, а за журналистически правила. Това е недопустимо и на мен лично, предполагам и на колегията прави изключително лошо впечатление. Не искам да си спомням, че г-жа Уляна Пръмова злоупотреби с БНТ и беше дадена на прокурори за източване на милиони левове от националната медия. Тук имаме рецидив, който се повтаря непрекъснато. Докога?

- Тоест, трябва операция "Чисти ръце"?

- Ако има такава, една от първите 15 трябва да е Уляна Пръмова. Когато Цветанка Ризова съска и прави интервю с Бареков с омраза, нека да си спомни коя е тя, кой е Бареков? Какъв рейтинг има той и какво е направил за Би Ти Ви и за българската журналистика? Човек трябва все пак да знае кой кой е. Не приемам "Лице в лице" да бъде с продуцент Уляна Пръмова - това трябваше отдавна да бъде разгледано от СЕМ.

- Какво са пропуснали телевизиите?

- Струва ми се, че в новините би трябвало да се отдели време за партията на Бареков и да се пускат информации за "България без цензура". Не може така трета политическа партия да бъде игнорирана така. Поздравявам г-н Венелин Петков, който със собственото си безличие не може да направи и една стотна от рейтинга на Бареков. Няма да може така той да ни убеди, че е обективен. Аз съм професор по журналистика и това не е обективно. Дори БНТ вече най-обективно съобщава. Би Ти Ви е в много сложен момент сега и трябва да обясни процеса на подмяна. Трябва да започне диалог за спазване на журналистическите правила, иначе ще бъдем на нивото на някаква негърска държава по отношение на свободата на словото. Това тук не е свобода на словото.

- Смятате ли, че конкуренцията между телевизиите е непочтена?

- Искам да кажа, че медиите стават все по-необективни и пречат на обществото да се информира какво става. Но те да не бъдат самонадеяни, че могат да го правят до безкрай. Хората вече знаят колко те са зависими и контролирани и от какво са контролирани. Това се отнася и за Би Ти Ви и за Нова телевизия. Публиката ще сменя канала, ако тя не бъде информирана обективно.

 

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(41)
1
БТВ = слугинаж!
2
То от Босфор ТВ не очаквам адекватно отношение!
3
Тази и тя не си намери партия .........Измислената професорка с принос към опростачването Ама е ри Бареков само такива измислици
4
Долу продажното БТВ!
5
Бабето има право. Бареков е умишлено пренепрегван и това трябва да се знае.
6
БойколизТВ е известна с надупването си към разни стари престъпници, управлявали България.
7
По-добре гадната БТВ отколкото продажната ТВ7!
8
ДА МУ СЕ ИЗСЕРЕМ В УСТАТА НА КАПУТА БАРЕКОВ - АКО ИСКА, НЕКА ДА ГО ЯДЕ!
9
Тая е една от най-четавите анализаторки и е много права. В БТВ са съмнителни!
10
БТВ отдавна са загубили доверието на хората. Кой свестен и информиран човек ги гледа все още?@?!?
11
БТВ е едно отвратително място. Отдавна не ги гледам.
12
btv губят доверие със всяко напускане на техен кадър. Ако са чисти да излезе някой и да обясни какво се случва и по каква причина.
13
Тая Кортенска да не става министър на културата в правителството на лайномета?
14
Борисов и чеп за зеле не става от негоо.. тия го подкрепили.
15
ДА МУ СЕ ИЗПРАЗНИМ В УСТАТА НА БОРИСОВ АКО ИСКА НЕКА СЕ МАЖЕ С НЕГО! !!!!!!
16
Ненапразно читавите журналисти бягат от БТВ като от чума!
17
Бареков е абсолютно прав. Цензурата и страха за големи,,,
18
отговор на коментар
Не просто са съмнителни, а са си напълно ясни. Продажни мекерета!
19
ВСЕ СА ПРЪМОВИ ВСЕ СА КОМУНИСТКИ!
20
В Босфор ТВ не остана никой. Само плазмодиите стоят там.
21
Da hodi v sobstvenata si televizia Duduka. Ne iskam da mu gledam naglata fizionomia i po drugi televizii
22
Операция "Чисти ръце" трябва да включва и медийте, като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да започне от btv
23
malkoto DPS reve ami hodete si vav vashata tv 7 be enichari mrasni
24
bTV е най- гледаната телевизия в Булгаристан, тя е и филтър за БОКЛУЦИ като сапуливия ЕДИНСТВЕН ПОЛИТИК - ДУДУКА с партията на ОТЦЕПНИЦИТЕ
25
Медиите преминават всички граници! Народа е все повече наясно с това и не може да бъде лъган до безкрай. БТВ са под всякаква критика от години наред...
26
БЮРЯКА НАРОЧНО САБИРА ТАКИВА НЕЩАСНИ ПЕДАЛИ ЗА ДА Е НАЙ УМНОТО ЛАЙНО В ЛАЙНЯНЯТА МУ ПАРТИЯ...
27
Две снахички, две момички, продажни душички!!
28
ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!!ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!! ОПЕРАЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ ЗА БТВ!!!
29
НА БАБЕТО И ДАДОФХМЕ ПАРИЧККИ, НЕ Я ПЛЮВАЙТЕ БОЙКОВЧЕТА! ИМАМЕ ПАРИ И КУПУВАМЕ! ЩЕ ВИ КУПИМ ВСИЧКИТЕ ! И ВИЕ ЩЕ ДОЙДЕТЕ ПРИ НАС КАТО ОГЛАДНЕЕТЕ! НАЙ ГОТИНИЯ ПОЛИТИК! БАРЕКОВ НАПРЕД!!!!!!!!!!!!!!!1
30
Ако тази е журналистка, аз съм олимпийски шампион по фигурно пързаляне! Какво е направил Бареков за българската журналистика, че нещо не мога да се сетя! И защо тази КОКОНДРИЛА не направи бърз анализ на недоразумението ТВ7, което бе съсипано лично от този заслужил журналист...И репортерите на коя телевизия криеха надписите по микрофони и коли, за да не бъдат бити обективно...
31
Въпросът с двете снахички и момички е, че колкото и да лобират, РБ няма да прескочи бариерата и ще се удави в сосбтвеното си безличие.
32
нечувана наглост ! никой не геда и не се интересува от тв7, игноре тв7 заради боклуци като Бареков, Кортенска, Ива Николов ! Но същите тези които развалиха телеизията искат да командват и да определят политиката на бтв и Нова тв ?!
33
А коя е тази женица,изказва се сякаш е последна инстанция.Казва,че била "професор по журналистика",голям смях.
34
"Аз съм професор по журналистика и това не е обективно." Това е цитат от горната статия и е единственото вярно нещо в нея! Тази жена я няма в никакви научни регистри, единственият и принос е, че Игнатов и даде да раздава пари за проекти и тя се сдоби с титлата. Иначе е световно неизвестен учен.
35
ДА МУ СЕ ИЗПРАЗНИМ В УСТАТА НА БОРИСОВ АКО ИСКА НЕКА СЕ МАЖЕ С НЕГО! !!!!!!
36
БТВ е и винаги ще е най продажната медия, там всеки който плаща е добре дошъл и зрителят няма да види нито един обективен репортаж а само платените такива! Бахти Тъпата Вандалщина пак действа само в подкрепа на дадени Генералски решения и на други техни авери.
37
Кортенска е комунистка , която има поръчка да лансира патерицата на БСП и ДПС - Бареков. Каквото и да лае тази платена професорка най - много да слезе до равнището на платените червени тролове от интернет. Жалка история .
38
Г-жо Кортенска, Бареков ли Ви плаща че го защитавте? Нали години наред той величаеше Първанов и Борисов. Аз както и много други бяхме манипулирани от такива като Бареков. Баста на всички стари муцуни и Барековци.
39
Някой ако мисли, че ПИК е нещо друго, доста се лъже. Я колко боклук се е изсипал по-горе, истинско сметище.
40
ТИ ЗАЩО СИ ЗАМЪЛЧА ЗА КРАЖБИТЕ ОТ ФОНД НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ???РАНГЕЛ ГЮРОВ СЕ ХВАЛИ ЧЕ ТИ ЗАПУШИЛ УСТАТА С НЕКОЙ ЛЕВ....АКО НЕ СИ ПРОДАЖНИЦА ДОВЪРШИ НЕЩАТА ДОКРАЙ.....
41
Другарко Куртенска,като се има предвид квалификацията ви,сама си отговорете-канят се хора,които могат да кажат нещо,интересно за бплебса.Я се сетете вас кога и къде са ви канили,измислица такава.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

Един пиян се прибирал вечерта и видял в една локва да се отразява Луната. Стъпил отгоре на отражението и почнал да вика: - Аз съм царят на Луната! Аз съм царят на Луната! Минал един полицай и му казал: - Добре, добре, само по-тихо... А аз сега ще викна лунохода да те прибере.

няма нови новини
Днес: 343
hot
най-четени новини в момента
сега
2005
четат ПИК
сега
четат тази новина
САМО В ПИК TV! Политологът Анастас Стефанов обявява рейтингите на Борисов, Симеонов и Румен Радев - как влияят на имиджа им скандалите и искат ли българите избори (ОБНОВЕНА)
x
ВАЖНО! 10 признака за проблеми с щитовидната жлеза
x