Путин прие закон за уволнението на депутатите

Европа

Путин прие закон за уволнението на депутатите

24502
на 04.05.2016
Путин прие закон за уволнението на депутатите
Автор:   ПИК

Колегите им могат да ги изгонят от Думата за отсъствия и неуважение към избирателите им

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, с който мандатът на депутатите от Държавната дума може да бъде прекратяван предсрочно за неизпълнение на служебните им задължения, съобщава LifeNews.ru.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Това е станало вчера и е свързано с промяна на федералния закон „За статута на члена на Съвета на федерацията и статута на депутата от Държавната дума”. Сега всеки руски народен избранник може да се лиши от мястото си в парламента, ако нарушава задълженията си във взаимоотношенията със своите избиратели или отсъства от парламентарните заседания в течение на 30 дни.

Уволняването на депутата може да бъде инициирано от неговата парламентарна група или от комисията, в който участва. Според закона руските депутати трябва да поддържат контакти с избирателите си, да разглеждат техните сигнали и да задължително да ги приематх и да разговарят лично с тях.

Превод: ПИК

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
ПИК TV! Тошко Йорданов: Борисов, Лена и Кирил са суинг компания - карат се, после се сдобряват, събират се по манастирите, сядат си в скутовете, увеличават плодовитостта (ВИДЕО) ПИК TV! Тошко Йорданов: Борисов, Лена и Кирил са суинг компания - карат се, после се сдобряват, събират се по манастирите, сядат си в скутовете, увеличават плодовитостта (ВИДЕО)
ново
Днес: 32
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК