Първият вицепрезидент на Афганистан е помолил Русия за военна помощ срещу Ислямска държава

СВЕТЪТ ДНЕС

Първият вицепрезидент на Афганистан е помолил Русия за военна помощ срещу Ислямска държава

13793
на 02.09.2015
Първият вицепрезидент на Афганистан е помолил Русия за военна помощ срещу Ислямска държава
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Първият вицепрезидент на Афганистан генерал Абдул Рашид Дустим е помолил Русия за военна помощ в борбата с терористичната групировка „Ислямска държава“, предава Pajhwok, цитиран от Фокус.

препоръчано

По думите на афганистанския вицепрезидент, „Ислямска държава“ има намерение да извърши серия от терористични актове на територията на Афганистан, Централна Азия и Русия, и Москва не може да остави без внимание тази заплаха. Той е призовал страните от региона да разработят план за противодействие на терористите, а също така се е обърнал към руската страна с молба да предостави на Афганистан въоръжение, военни самолети и хеликоптери.

Дустум е добавил, че сред бойците, ликвидирани при една от последните операции в северозападната част на страната, е бил и лидерът на чеченските и узбекските бунтовници Кари Забихулла.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите
ПИК TV x
Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО) Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК