Първият министър на Шотландия скочи срещу привържениците на "твърдия" Брекзит

Европа

Първият министър на Шотландия скочи срещу привържениците на "твърдия" Брекзит

10819
на 29.05.2018
Първият министър на Шотландия скочи срещу привържениците на твърдия Брекзит
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Първият министър на Шотландия . Никола Стърджън разкритикува в интервю, излъчено в сайта на европейската редакция на Politicо на 28 май, привържениците на "твърдия" Брекзит Борис Джонсън, Джейкъб Рийс-Мог и Майкъл Гоув, като ги нарече  „луди привърженици на Брекзит“, съобщава Daily Express, цитирани от „Фокус“.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

В изказването си Стърджън заплашва с възобновяване на дебата за шотландска независимост. Тя ще се срещне с главния преговарящ за Брекзит от страна на Европейския съюз Мишел Барние.

„ЕС беше ясен от първия ден – не може да има избирателен подход. След напускането на ЕС Великобритания става „трета страна“ и ще трябва да си носи последствията. Не можеш да бъдеш в един клуб и да игнорираш правилата, на които той се основава - категорична е Стърджън. - Има група хора – твърдите привърженици на Брекзит, които не могат да приемат това, защото мислят, че могат да говоря митовете си от времето на референдума. Може преди две години да си фантазирал и сега идва момента на истината.“

Никола Стърджън обвини правителството, че не взема предвид всички опции за Брекзит, като има предвид министърът на външните работи Борис Джонсън, министърът на околната среда Майкъл Гоув и депутатът-консерватор Джейкъб Рийс-Мог.

„Един от проблемите на правителството в момента е, че не се вслушва в никой освен в лудите привърженици на  "твърдия" Брекзит“, заяви първият министър на Шотландия.

Стърджън също така каза, че Великобритания навлиза в критична фаза на преговорите за Брекзит през следващите седмици.

Визитата й в Брюксел се случва в момент, когато тя започна да чертае икономическите планове за шотландска независимост, макар и да не е ясно все още кога ще има нов референдум по въпроса.

„Нанасящата вреди несигурност може да приключи само ако правителството постави на първо място работните места и жизнения стандарт и се съгласи да остане в единния европейски пазар и митническия съюз за доброто и на Шотландия и на Великобритания“, завършва Стърджън

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса! Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО) СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: "Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса!" Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО)
ново
Днес: 120
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК