Първи в света! В Хонолулу забраниха да се гледа в телефон при пресичане на улица

Само в ПИК
Първи в света! В Хонолулу забраниха да се гледа в телефон при пресичане на улица
Автор: ПИК
Дата
Дата
12395
Коментари
1
Първи в света! В Хонолулу забраниха да се гледа в телефон при пресичане на улица

Столицата на американския щат Хаваи Хонолулу стана първият град в света, в който официално бе забранено да се отвлича вниманието със смартфони и други електронни уреди при пресичането на улиците, съобщава ABC.

Отбелязва се, че първо нарушение на новия закон ще носи на виновника глоба от 35 долара, а второ – 75 долара. При трето и всяко следващо такова нарушение глобата е 99 долара.

В закона се посочва, че ограничението засяга и тези, които гледат в мониторите на портативни компютри, видеоприставки и цифрови камери.

Уточнява се, че хората няма да бъдат санкционирани при употреба на аудиооборудване, и по-конкретно на слушалки.

Превод и редакция: ПИК

Напиши коментар »
(1)
1
"че първо нарушение на новия закон ще носи на виновника глоба от 35 долара, а второ – 75 долара. При трето и всяко следващо такова нарушение глобата е 99 долара." Вероятността да няма второ,трето и т.н. е много голяма.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Любен Дилов-син
Любен Дилов-син
писател, журналист, политик
Става на: 53 години

– Петьо, имаме ли друг шампоан?
– Не! Защо ти е? На този какво му е?
– Ами тук пише за суха коса! Аз моята коса вече я намокрих…