Първи Частен Синдикат даде ръководители на БДЖ на прокуратурата

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Първи Частен Синдикат даде ръководители на БДЖ на прокуратурата

13674
на 15.07.2015
Първи Частен Синдикат даде ръководители на БДЖ на прокуратурата
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ръководителите на Холдинг БДЖ Владимир Владимиров, Велик Занчев и директорът на "БДЖ Пътнически превози" Димитър Костадинов са поименно посочени в сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, внесен от Първи Частен Синдикат, съобщават от синдиката.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Сигналът е от 55 страници, в който са посочени всички нарушения с приложена документация. "Това е вторият ни сигнал в рамките на една година до прокуратурата", заяви президентът на синдиката Дамян Петров. "Очакваме най-после реални действия, защото моделът "КОЙ" е част от и от статуквото в БДЖ и е време да бъде спрян." Само преди месец румънската прокуратура обвини в злоупотреба със служебно положение бившият шеф румънските железници (CFR) Михай Неколайчук.

Като щетите за компанията са в размер на 57 милиона евро. Съдът в северната ни съседка го осъди на 10 години затвор. Сигналът е подаден във връзка с продължаващи нарушения на Кодекса на труда, както и заради дискриминационни действия и изнудване на членове на Първи Частен Синдикат. Служителите са били принуждавани да преминат от индивидуално договаряне към договаряне по Колективния трудов договор в БДЖ. Без да се зачита, че правото на индивидуално договаряне е гарантирано право по Кодекса на труда. Също така е било изискано и допълнително внасяне на сумата от 100 лв., която да се удържа от заплатите на членовете на синдиката, което е посочено като пряка дискриминация.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 116
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК