ПЪРВО В ПИК! Бареков даде Виктор Николаев на Цацаров (ДОКУМЕНТИ)

Само в ПИК
ПЪРВО В ПИК! Бареков даде Виктор Николаев на Цацаров (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
9881
Коментари
5
ПЪРВО В ПИК! Бареков даде Виктор Николаев на Цацаров (ДОКУМЕНТИ)

Сдружение „Група за граждански отпор срещу корупцията и наглостта в медиите”, представлявано от евродепутата Николай Бареков, даде и водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев на Прокуратурата и НАП. Разследване на организацията е установило съмнения за незаконно облагодетелстване в същия политически важен за страната период, в който имотно забогатява проверяваната вече от приходната агенция Анна Цолова.

„Считаме, че като граждани е наш дълг да изобличаваме „моралните ментори” на България, които всяка сутрин от телевизионния екран налагат дневния ред на събитията, изразяват се като коректив за общественото мнение и се възползват от възможността за въздействие върху публиката, а същевременно с действията си пораждат съмнения за генериране, регенериране и утвърждаване на престъпната и порочна симбиоза между властта и медиите”, пишат от сдружението в сигнала.

Инициатори посочват още, че имотите на Виктор Николаев, както и на неговата колежка Анна Цолова, са придобити през 2014-а година, което по думите им поражда основателните съмнения в обществото, че е възможно те да са били хонорувани „под масата” във връзка с взимането на определена страна на формално кръстеният от двамата водещи кръг „Умни и красиви” по време на гражданските протести, започнали през 2013-а година и ескалирали по време на предсрочните парламентарни избори през 2014-а година. „Това подозрение се поражда от факта, че по това време в сутрешния блок на „Нова телевизия”, воден от тези две лица, с подозрителна честота се появяват едни същи теми, свързани с уронване престижа и смазване репутацията на определени политически партии и определени личности в полза на техните политически опоненти”, уточняват още те.

Освен до държавното обвинение и приходната агенция, документът е адресиран до АБРО и Нова телевизия. Сдружението "Граждани за отпор срещу корупцията и наглостта в медиите” отправя следните въпроси към изпълнителният директор на журналистическата асоциация:

1.Смятате ли, че се спазват журналистическите стандарти и обществената етика, когато двама водещи провеждат кампания за очернянето и омаскаряването на неудобни политици и обществени личности, без да се дава възможност за изразяване на тяхната гледна точка?

2.Защо не се намесихте през 2014-а година когато Николай Бареков беше мишена на ежедневните атаки и техните поръчкови гости, които сякаш имаха абонамент през месеците юни, юли, август и септември в тяхното предаване?

3.Има ли съвместимост между журналистическа и обществена етика, предвид че тези лица взеха активно участие в уронване престижа на политическа формация и защо тогава, вие, представители на АБРО, не се намесихте да защитите журналистическите и морални стандарт, които явно не са едно и също нещо

Като се обръщат към председателя на съвета на директорите на Нова телевизия от сдружението търсят отговор и на въпросите:

1.Стои ли ръководството на Нова телевизия зад редакционната политика на двамата водещи?

2.Наясно ли сте, че темите и събеседниците се избират в разрез с нормалната журналистическа етика – да се дава възможност да се изразяват гледните точки на засегнатите страни?

3.Съдействало ли е ръководството на Нова телевизия за имотното забогатяване на двамата водещи, наясно ли е с техните имотни сделки и отговаря ли техния жизнен и имотен стандарт на платените данъци от заплати от Нова телевизия?

От сдружението уточняват още, че тези разследвания и сигнали имат за цел да опровергаят или утвърдят появилите се съмнения в обществеността за наличие на тежки корупционни практика сред част от действащите журналисти у нас.

Напиши коментар »
(5)
1
Дудука ще се окаже много долно създание! Защо докато беше на копанка при Цв.Василев си трайкаше...
2
Крадеца вика , дръжте крадеца !
3
Невероятно дебелоочие. Него го гонят от селото, а той търси на попа къщата.
4
БРАВО Барек ! Разобличи тези самозабравили се селски платени КЛЮКАРИ . наричащи се журналисти ! Чакаме с нетърпение да видим и №1 по реитинг или по милиони - сутрешният блок на Хекимян от БТВ ! Познаваш я -да не я забравиш и Марияна - вечната ..да разберем как си вечно на екран !
5
ПРОВЕРЕТЕ КОГА АНИ ЦОЛОВА СИ Е ДЕКЛАРИРАЛА КЪЩАТА - МИНАЛИЯ МЕСЕЦ КАТО СЕ УПЛАШИ ОТ ВАС - ДО ТОГАВА ДОРИ НЕ СИ БЕШЕ РЕГИСТРИРАЛА ИМОТА В ДАНЪЧНОТО ВИТОША. БЕЗРАМНИЦА! НЯКОЛКО ГОДИНИ НИТО Е ПЛАЩАЛА,НИТО СИ Е ДЕКЛАРИРАЛА ИМОТА.
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
д-р Ангел Кунчев
д-р Ангел Кунчев
епидемиолог №1
Става на: 58 години
Емил Хърсев
Емил Хърсев
финансист
Става на: 56 години
Павел Писарев
Павел Писарев
публицист, бивш генерален директор на БНТ
Става на: 83 години

Тоталитарно време. Голяма опашка за месо. На опашката хората чакат тихо да почнат да продават. По едно време един от опашката се обръща към съседа си: 
- Абе вие знаете ли каква е разликата между свинята и милиционера? 
Не щеш ли, оказва се, че на опашката има един милиционер, който веднага надига глава: 
- Я, я, я кажи да чуем каква е разликата?! 
- А, не, няма никаква разлика, никаква разлика няма! - отговаря човекът...