ПЪРВО В ПИК! Бареков даде Виктор Николаев на Цацаров (ДОКУМЕНТИ)

Само в ПИК
ПЪРВО В ПИК! Бареков даде Виктор Николаев на Цацаров (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
12411
Коментари
5
ПЪРВО В ПИК! Бареков даде Виктор Николаев на Цацаров (ДОКУМЕНТИ)

Сдружение „Група за граждански отпор срещу корупцията и наглостта в медиите”, представлявано от евродепутата Николай Бареков, даде и водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев на Прокуратурата и НАП. Разследване на организацията е установило съмнения за незаконно облагодетелстване в същия политически важен за страната период, в който имотно забогатява проверяваната вече от приходната агенция Анна Цолова.

„Считаме, че като граждани е наш дълг да изобличаваме „моралните ментори” на България, които всяка сутрин от телевизионния екран налагат дневния ред на събитията, изразяват се като коректив за общественото мнение и се възползват от възможността за въздействие върху публиката, а същевременно с действията си пораждат съмнения за генериране, регенериране и утвърждаване на престъпната и порочна симбиоза между властта и медиите”, пишат от сдружението в сигнала.

Инициатори посочват още, че имотите на Виктор Николаев, както и на неговата колежка Анна Цолова, са придобити през 2014-а година, което по думите им поражда основателните съмнения в обществото, че е възможно те да са били хонорувани „под масата” във връзка с взимането на определена страна на формално кръстеният от двамата водещи кръг „Умни и красиви” по време на гражданските протести, започнали през 2013-а година и ескалирали по време на предсрочните парламентарни избори през 2014-а година. „Това подозрение се поражда от факта, че по това време в сутрешния блок на „Нова телевизия”, воден от тези две лица, с подозрителна честота се появяват едни същи теми, свързани с уронване престижа и смазване репутацията на определени политически партии и определени личности в полза на техните политически опоненти”, уточняват още те.

Освен до държавното обвинение и приходната агенция, документът е адресиран до АБРО и Нова телевизия. Сдружението "Граждани за отпор срещу корупцията и наглостта в медиите” отправя следните въпроси към изпълнителният директор на журналистическата асоциация:

1.Смятате ли, че се спазват журналистическите стандарти и обществената етика, когато двама водещи провеждат кампания за очернянето и омаскаряването на неудобни политици и обществени личности, без да се дава възможност за изразяване на тяхната гледна точка?

2.Защо не се намесихте през 2014-а година когато Николай Бареков беше мишена на ежедневните атаки и техните поръчкови гости, които сякаш имаха абонамент през месеците юни, юли, август и септември в тяхното предаване?

3.Има ли съвместимост между журналистическа и обществена етика, предвид че тези лица взеха активно участие в уронване престижа на политическа формация и защо тогава, вие, представители на АБРО, не се намесихте да защитите журналистическите и морални стандарт, които явно не са едно и също нещо

Като се обръщат към председателя на съвета на директорите на Нова телевизия от сдружението търсят отговор и на въпросите:

1.Стои ли ръководството на Нова телевизия зад редакционната политика на двамата водещи?

2.Наясно ли сте, че темите и събеседниците се избират в разрез с нормалната журналистическа етика – да се дава възможност да се изразяват гледните точки на засегнатите страни?

3.Съдействало ли е ръководството на Нова телевизия за имотното забогатяване на двамата водещи, наясно ли е с техните имотни сделки и отговаря ли техния жизнен и имотен стандарт на платените данъци от заплати от Нова телевизия?

От сдружението уточняват още, че тези разследвания и сигнали имат за цел да опровергаят или утвърдят появилите се съмнения в обществеността за наличие на тежки корупционни практика сред част от действащите журналисти у нас.

Напиши коментар »
(5)
1
Дудука ще се окаже много долно създание! Защо докато беше на копанка при Цв.Василев си трайкаше...
2
Крадеца вика , дръжте крадеца !
3
Невероятно дебелоочие. Него го гонят от селото, а той търси на попа къщата.
4
БРАВО Барек ! Разобличи тези самозабравили се селски платени КЛЮКАРИ . наричащи се журналисти ! Чакаме с нетърпение да видим и №1 по реитинг или по милиони - сутрешният блок на Хекимян от БТВ ! Познаваш я -да не я забравиш и Марияна - вечната ..да разберем как си вечно на екран !
5
ПРОВЕРЕТЕ КОГА АНИ ЦОЛОВА СИ Е ДЕКЛАРИРАЛА КЪЩАТА - МИНАЛИЯ МЕСЕЦ КАТО СЕ УПЛАШИ ОТ ВАС - ДО ТОГАВА ДОРИ НЕ СИ БЕШЕ РЕГИСТРИРАЛА ИМОТА В ДАНЪЧНОТО ВИТОША. БЕЗРАМНИЦА! НЯКОЛКО ГОДИНИ НИТО Е ПЛАЩАЛА,НИТО СИ Е ДЕКЛАРИРАЛА ИМОТА.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

Мъж и жена в леглото. Звъни телефонът. Жената вдига в просъница, говори малко и казва:
– Обади се мъжът ми. Каза, че е с теб за риба.