Вход
София
Времето в София 25 o C

ПЪРВО В ПИК! Борисов подписа договора с Македония! Ето какво казаха двамата премиери (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

ПЪРВО В ПИК! Борисов подписа договора с Македония! Ето какво казаха двамата премиери (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

на 01.08.2017
1519
29
ПЪРВО В ПИК! Борисов подписа договора с Македония! Ето какво казаха двамата премиери (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
01.08.2017
29
1519

Премиерът Бойко Борисов подписа историческия договор с Македония. Парафа си под него от страна на съседите положи техният министър-председател Зоран Заев.

Преди това се проведоха официалните разговори за контракта за добросъседство. На тях присъстваха Борисов, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, транспортният министър Ивайло Московски и министърът на енергетиката Теменужка Петкова. 

"Република България и Република Македония показаха отговорност към своите граждани с подписването на този договор", обясни Зоран Заев. "От днес България е още по-голям приятел и съюзник на нашата страна", каза още той.

"Можеше ли да не попишем такъв договор? Можеше. Години наред не е подписан. Затова искам благодаря на всички, които работиха активно за подписването на този договор с толкова хубавото име "Добросъседство", заяви от своя страна премиерът Бойко Борисов.

"Двата меморандума имат голямо значение и за двете страни. За 250 млн. евро е проектът за жп линия между България и Скопие. Трябва да направим така, че едновременно да изградим тази линия на териториите и на двете страни", сподели министър-председателят.

"Този договор има смисъл, защото показва, че на Балканите е настъпил мир след този период преди години на войни и хиляди загинали. Ние стигнахме до извода, че мирът, дружбата и добросъседството са по-важни от всичко останало", обясни Борисов.

"След 10 години резултатите от днешната среща ще бъдат видни и за двете държави. Ние държим на думата си и утре ще бъдем заедно в деня на Илинденско-Преображенското въстание", каза още той.

"Още една положителна страна на днешната среща и подписването на договора е фактът, че ние с колегата Заев сме от две различни европейски политически семейства. Какво постигнахме до този момент без договор", попита премиерът на въпрос какво мисли за голямото недоволство в Македония срещу договора.

"Критики винаги ще има. Критики имаше и у нас. Много от моите опоненти попитаха защо е нужно. Ще има критики срещу този договор, но той е гаранция за по-нататъшното ни добро взаимодействие", обясни министър-председателят на България.

"Този договор не е насочен срещу никого. Той е само за добро и ще ни носи голяма перспектива. Извинявам се на гражданите на Скопие за огромните мерки за сигурност, но така е предвидено. И ние, когато премиерът Заев идва в България, бяхме отцепили улици в София", коментира Борисов.

"Договорът нямаше да се подпише, ако не беше куражът на колегата Заев. Този договор дава тон на Европа, че ние можем да бъдем добри съседи. Всичко хубаво за България се е случило, когато бяхме в Европейския съюз. Знам как се изграждаше България по социалистическо време, знам как се изгражда и сега. Защо тогава нямахме метро, магистрали до морето и пречиствателни станции. Защото е скъпо. Бил съм в соцлагера. По-хубаво от Европейския съюз няма. Вижте накъде бягат и младите хора, ако се обърнат на Изток, тогава и ние ще погледнем натам", сподели премиерът.

"От войните докарахме Балканите до най-бедното място в Европа. Ние искаме да вървим напред, затова и утре ще празнуваме заедно, защото тук на Балканите всички сме велики - Велика България, Велика Сърбия, Велика Албания, Велика Македония. Затова се докарахме до това положение да сме най-бедният регион в Европа", заключи Борисов

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК! 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(29)
1
Кои са двамата мангали в ляво и дясно от Захариева ?
2
Цветнокожи черкези начело на хорото...
3
Защо я няма Корнелия,да обясни на македонците, нещо за КОМИНТЕРНА ,за Герги Димитров за това, че те са принуждавали българи да се записват македонци и .т .н.
4
Няма нужда, те си го знаят по-добре от нас. И не цоциалиститена Нинова, а тези от партията на Буда Борисоф (БКП) са принуждавали българи да се записват македонци
5
защо този мангалси лайняр борисов подписва некакъв договор който трябва да бъде подписан от президентите, той е невалиден още от началото. или си подписват пътя на наркотрафика за американците до косово
6
Корнелия не е там защото Баце е там. Баце е по-комунист от комунистите. Приел е да го уволнят от пожарната само и само да не си хвърли партийната книжка. Внимавай, чекидж.йче друг път като говориш за комунисти.
7
Боко, за цялото управление, това. е най - значимото ти постижение.Буд Здоров...!!!
8
PIK жалки сте два пъти ми пишете ,,грешен код, факт е ,че Г Димитров НЕ се е срамувал да е българин - до 3
9
Велик политик е Бойко, нареди се до Цар Асен втори Борис и Симеон. България постигна това, което не можа с три войни. Борисов възвърна величието на България, и я направи регионална сила само с умна дипломация. Пред тези факти, Сланинестата барсала може само да мечтае и завижда, а червената БСПдирастия да квичи от злоба!!!
10
до 9 ти добре ли си
11
ЕПА, КЕ МИ КАЦНЕ НА СУЖУКОТ ,БОЦА МИРОТВОРЕЦОТ, МАКЕДОНСКИOT ГЕРОJ! !!!!
12
JEР ВЕЧЕРАС СЕ ВРАЋА !!!! ЈЕ-БАЋУ ГА!!! ХА ХА ХА, БОЦА ДУБЕДАВЕЦОТ! !!!
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Ето какво казаха двамата премиери (ВИДЕО ПОРНО / ГОЛИ СНИМКИ/ОБНОВЕНА)....БАЦО ВАДИ ГА !....ВИКА МАКЕДОНЯК !....БАЦО ВАДИ СУЖУКА И ТРЕСС !....МА МЕК Е СУЖУКА !....И СЕ ВАДИ НАДЕНИЦА !....МАКЕДОНСКА !....И ТРЕСС У МАСАТА !....А ВОФКА НАЧИ ПУТИН ВИКА : ДАИ РИБУ РИБУ ДАИ !....РИБУ РИБУ ДАИ !.... УЧИТЕ СЕРБСКИИ РЕБЯТА !....МАЛИЙЙ СА БАЗА У СЕРБИЯ !....ПООСЛИ БАЦО ВИНОВЕН !...
15
през време на Втората световна война България участвува на страната на загубилите войната. Не знам през някоя война загубилия да диктува условията и да е имал някакви териториални придобивки. Днешна Македония остава на територията на тогавашна Югославия. Тогава са ги нарекли "македонци" , както и останалите жители от тази географска област на територията на България. Другият вариант е бил да станат "сърби", или ".албанци". Колко "българи" живеят сега на територията на Гърция и Турция на територии за които имаме претенции, че са населени от българско население. Няма , или и да има не смеят да кажат....
16
Нашата Тиква е добра, но полу идиот е тя, по главата да го погалят и гащите му свалят! За похвала от чуждо управляващо лице държавата готов е той да продаде! Президенти, комунисти и палячовци излишни, мистър Бийн и цар крадлив наредени до един! Патриотите лъжливи с реформатори е@ливи , заедно с служебния ни кабинет изхвърлете за късмет! Църквата ни е умряла за това да се смени изцяло! Всички тъпи комунета, пребоядисани ментета , всички, всички до един в затвора, дай Бог Амин! Костов, Гергов Цацаров и сие да получат по една килия, всички лъжедемократи, но всъщност видни автократи , експерименти провеждат час по час, само да останат на власт! Силно се надяваме сега, Винету да "затвърди" власта! Трети път му е и срам , да се резили на селския мегдан! Ето тъй във Бантустан животът тече ли тече, баби на припек гладни седят, мургави съграждани здраво крадат а политиците мазни пачки броят. В Парламента за Тетка Квачева не остана место, но Баце бързо и спретна едно! Едва ли някъде по света има такава оправна селянка звеновод,комсомолка, другарка, госпожа, председател, жена?!? Метаморфози без край само и само да остане в управленския Рай! У нас е така, макар и без образование се оказва, че може да управляваш важен ресор само с "голямо желание"! На императора Слънце ако си верен до край, със сигурност ще попаднеш и в истински Рай! Деси Генерала от ответна страна атакува яко селската тълпа, въпреки всички гафове имаме напредък, че на Чехлю жената срам я беше от тълпата! Гаф след гаф, провал след провал.България се сдоби с Президент и частен генерал! Да ни е честито!
17
ЗАЩО "БЯГАТ" ОТ РОДИНАТА И ХОДЯТ ДА СЛУГУВАТ И МИЗЕРСТВАТ ПО СВЕТА И ЕU...ЗАЩО ЛИ???...ЗА ПАРИ, КОИТО НЕ СЕ ДАВАТ УМИШЛЕНО НА НАРОДА...НАЛИ И СЕГА СМЕ СЛУГИ И СЕ ОТКРИВАТ ЧУЖДИ ЗАВОДИ И СМЕ БЕДНИТЕ РАБОТЕЩИ!!!...КОИ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА???...ИСКАЙТЕ И ЩЕ ВИ СЕ ДАДЕ...ПОЗДРАВИ ОТ НИВАТА...
18
Анонимните форуми като този са мястото за изява на червените плужеци с жигосани петолъчки на челата.
19
с нетърпение многомилиардните инвестиции и хилядите нови работни места!
20
Червената скумрия квичи по баири и злослови по медии пред залюхани и изкукали пенсионери, докато премиера Борисов гради историята на България.
21
НЕ Е ПРАВ БОЙКО, ДРУГАРИТЕ СЕ РАЗБОЛЯХА, ОСВЕН ОТ СПИНА И ОТ ЗЛОБА!
22
Ти си психична развалина... Иначе имаш проблясък относно писането на история от Борисов. Ще остане за поколенията неговото управление като най-корумпираното и най-продажното!
23
Браво!
24
След време ако му вдигнат паметник на Бойко в Скопие,значи договора е бил добър за Македония.Към днешна дата това е една хартия,чието съдържание ще излезе в действие след 20 години.
25
Дойде време македонската държава да стане двойно,че тройно по-голяма,така наречените българи от югозападна България сега ликуват,най-сетне обединение на всички македонци си казват те!Разни псевдопатриоти и историци непрекъснато ни тъпчеха главите,че македонците били българи,всеки ден...добре де,нас това какво ни интересува,след,като те,македонците ни оплюват непрекъснато.Защо пак им дадохме д@пе???Това беше излишно.На тази държава Македония де,не трябва да и се обръща никакво внимание,все едно,че не съществува...ще видите какви проблеми,ще си навлечем с този договор.
26
Имам предложение за ПРЕМИЕРА-цар. В далечното минало договорите между държавите са се скрепяли със.....сватба. Бойко е ерген казват , т.е. необвързан и свободен / да ме извинява Цв. Бориславова /. Що не му дадат братята македонци една видна и напета мома. Па да вдигнем едно 3 дневно всенародно празнуване. И ето - дружбата ще е скрепена за векове напред ! Кажете му. Нека размисли. За благото и на двата народа ще е !
27
Европа е във възторг, от нашия български войвода ген Борисов. Тя мърка доволно, свела глава пред неговото величие. Без война, и без сватбите на Цар Иван Асен втори, ген. Борисов върна изконните български земи, откъснати от тялото на Майка България, по вина на Коментерна и българските комунисти, водени от пиандето Гошо Димитров, слуга на Сталин..!!!
28
Възхвалявате Боко, но всичкотова е готвено в продължение на години,оше от 1999г НО Македония се дърпаше да подпише.Сега подписаха,защото бяха натиснати от САЩ.Целта на САЩ е да откъснат Македония от руското влияние.САЩ натиснаха Зоран Заев да стане министър председател.Боко знае два езика български и македонски!!!!Европа също натисна Македония да подпише договора
29
Слугата на американските гейове ! Това е простия Тиквоч! Един договор признаваш македонска нация и език !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

Мъж, сърдито, към жена си: - Глупачка!!! Тя: - Ми какво да правя... на комшийката мъжа ѝ професор, тя - професорша...

няма нови новини
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
сега
1857
четат ПИК
сега
четат тази новина
Църквата почита днес Света Мария Магдалена
x