ПЪРВО В ПИК! Вицепремиерът Каракачанов: Гърция да не протестира за лъва пред НДК, това са били наши земи

Само в ПИК
ПЪРВО В ПИК! Вицепремиерът Каракачанов: Гърция да не протестира за лъва пред НДК, това са били наши земи
Дата
Дата
29894
Коментари
10
ПЪРВО В ПИК! Вицепремиерът Каракачанов: Гърция да не протестира за лъва пред НДК, това са били наши земи

По време на войните българският войн загиваше по полетата на Балканския полуостров за отстояване на онези бългагарски земи, които бяха част от Санстефанска България. Когато е образувана Санфстефанска България с международен договор тези земи са били част от България, те не са били част от Република Гърция. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод протест на гръцки дипломати за статуята на лъва пред НДК и по-точно картата на паметника.

Той допълни, че не вижда никакво основание в подобни протести и заподозря, че тези които са го махнали през 70-те години вероятно в главите им витаели подобни интернационалистически чувства.

"Това са земите от българското землище част от Санстефанския договор. Дали на някой това се харесва или не, това е друг въпрос. С този идеал Санстефанска България участваше в Сръбско-Българската война, Балканската, Междусъюзническата и Първата световна, като даде над 200 хиляди жертви. Това не означава, че ние трябва да изрежем част от нашата история, защото някой някъде би се почуствал ощетен. Защото когато е съществувала Санстефанска България макар и за кратко и със съжаление, тези земи са били част от Османската империя. Този паметник е връщане на една историческа справедливост, която се връща на мястото си" допълни още лидерът на ВМРО. 

Той заяви, че често е ходил на екскурзии в Гърция, където има много паметници, където има открито обидни наименования към българите, но не го повдига в името на добрия тон. "Най-малкото като се разходите в почти всеки град има улица с наименование Василии Българоубиец, това са историческите факти на които ние не можем да се сърдим" 

По повод думите на Волен Сидеров за 10-ти ноември, че с мръсната водата е изхвърлено и бебето, като е можело да се запазят и добри достижения, Каракачанов заяви, че е било един преврат и да се възвеличава една вътрешна игра, което е било вътре в БКП, което освен това е станало със съдействие и на друга държавата - братския тогава Съветски съюз, той не вижда защо това трябва да е повод за гордост.

"Никога не бих държал подобна патетична реч да величая 10-ти ноември като велика дата в българската история, преди малко си говорихме за 3-ти март и Санстефанска България, това е великата дата. 10-ти ноември е поредния партиен преврат. Факт е, че имаше много неща, които биха могли да се случат по различен начин, приватизацията не вкара необходимите пари в бюджета, направи се по начин който ощети и държавата и гражданите, които останаха без работа, много неща можеха да се направят много по-умно например, както унгарците или хърватите, да бъдат запазени определени придобивки като безплатното здравеопазване и образование", допълни още Каракачанов. 

Напиши коментар »
(10)
1
Така си е! Истината боде и боли, но историята трябва да се знае и помни!
2
OTKAKTO STE NA VLAST VSE IZMISLYATE NESHTA ZA DA SE ZAYADETE S TOYA, ONYA. PO DOBRE SE ZASRAMETE OT TOVA, CE NARODA JIVEE V MNOGO GOLYAMA MIZERIYA. SLUCAYNI HORA POPADNALI VIV VLASTTA.
3
Само ДС доносник може да говори, че 10-ти ноември не е велика дата.
4
Абе хубав паметник, ама да го сложиш баш сега преди 'европредседателството' надали е признак на висок интелект. Сега гърците, пък и не само те - могат да водят всеки евродеоутат в паузите и му показват 'мераците на България' - които не се вписват в 'европейските ценности'. И както каза една от комисарките тези дни - 'като си говорим - всичко изглежда наред, но като погледна действителността - почвам силно да се съмнявам'!
5
А нашите.земи дали не са били пет века, част от една империя? А Каракачанов се възмущаваше, че Ердоган само го спомена! Ами ако той си направи едиин такъв, паметник, дали няма да протестираме, или ще го приветстваме, защото това е била истината и такава е историята. Такка че явно имаме нужда от политици а не дебили.
6
Когато гърците са стъпили тук, тези земи са били тракийски. И всъщност не те са стъпили, а Римската империя. Гърците само са се намъкнали с измислената си Византийска империя. А преди 1000 г. разцепиха и Християнската църква. Гръцка им работа... ДОСТОЕН МИНИСТЪР КАРАКАЧАНОВ.
7
Haha tozi s tri samoleta se pravi na velik
8
Каракачана е един прост агент тумбак
9
Целта е не патриотизъм да се изрази с обновения лъв но да се премахне ,,1300,, г.,и след това на некое си место да се монтира същия но с надпис на Кан(иранска титла ,чети циганоидска потичащта от Танакра и сие),подобно на паметната плоча монтирана в стара сердика ,новите надписи във Велико Търново и другаде където се е намесил ,,квази историка Божо,Добрев,с подкрепа на Б.Б.и министрите каръци(на турски карък е циганин смесен с българин или турчин...)Това заговор най- много на русия но ина германия,америка...
10
Българският народ,един от най-почтените и военствени народи в света,е след разпадането на османската империя проявил ,,Аморфност,,в национале смисъл,което означава че материялното е по-важно от истинските национални истини и цености(това описват по това време всички европейски пътеписци,историци,етнографи,даже и лингвисти....).Просто казано ако един човек,семейство,фамилия,село,обкаст и народ не пренася истината-субстрат от колено на колено,от къде идва,с кой народ е сроден,смесил ли се е,загубил ли е стария език,какво преставлява в момента,то на такъв народчък успехите са кратковремени!Той тогава слави фалшиви юнаци,политици,събития,а истинските забравя..У такъв народ много добре вирвят чужди и за народа погубителни шпиони,информации,дела... Един пример:в българуя нито една среда нямя информация кво се случава в Авганистан и че там живее сроден на българите народ Хазараки,който е пред истребление от околните индоевропейски народи предвождани от Америка ,германия,русия,англия! В уикипедия на български език не съществува под.информация.Зъщо!?!Затова зъщтото Хазараките са наследници на Симерската цивилизация,сродни с индейците в Америка(америка е вложила над 80 хиляди милиарди долари за изтребление на тоя народ).
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години
“Как да сгънем правилно парашут.”Ръководство.Второ, коригирано издание.