ПЪРВО В ПИК! Волен Сидеров с остър коментар за скандала с кирилицата: Трябва да реагираме и на Турция, и на ЕС

Само в ПИК
ПЪРВО В ПИК! Волен Сидеров с остър коментар за скандала с кирилицата: Трябва да реагираме и на Турция, и на ЕС
Дата
Дата
21433
Коментари
18
ПЪРВО В ПИК! Волен Сидеров с остър коментар за скандала с кирилицата: Трябва да реагираме и на Турция, и на ЕС

"Ние правим бележка, критичен прочит на това изказване и смятаме, че трябва да се реагира и това е добре. Трябва да се реагира във всички посоки. Например в посока Турция, откъдето също имаше претенции и некоректни исторически очертания. Трябва да се реагира по посока ЕП, имаше евродепутати, които защитаваха тезата, че в България има македонско малцинство". Това заяви лидерът на "АТАКА" Волен Сидеров в кулоарите на парламента по повод скандала с кирилицата и изказването на руския президент Владимир Путин. 

"Трябва да се реагира и по отношение на справочника на ЦРУ и държавния департамент, където продължават да пишат, че има македонски малцинства.   Всяко изкривяване на българската история трябва да получи реакция от политиците, но и на държавно ниво. Трябва да има стратегия на правителството, в която българската история да се представя точно и коректно, защото много често наша история се изкривява и ние не защитавами добре интересите.

Така, че нека от този случай да изведем поука и освен критиката, коато отправяме, да създадем и нещо градивно. Тази стратегия трябва от учените да се създаде и Външно министерство да реагира по нея.

Не мога да кажа на какво се дължи изказванего на Путин, дали недобро познаване или не добър съветнически състав. Спомням си Александър Дугин, геополитически съветник на президентството в Русия, преди доста години беше написал статия, че Кирил и Методий са от български произход.

Явно има какво да се изяснява в Русия. Ако трябва шеговито да го коментираме - явно има напредък, едно време учеха, че Ленин е измислил азбуката, сега вече идва от в македонските земи. Впрочем македонските земи не е държава, македонските тракийските и добруджанските земи са били част от България", допълни още Сидеров.

Той коментира и назначението на лидера на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов начело на съвета по етнически въпроси, което бе гласувано днес от Министерски съвет.

"Скандалите са измислени и раздухани. Валери Симеонов трябва да бъде оставен на мира поне известно време, за да се убедите, че той е деен човек, който иска и ще свърши неща, полезни за обществото. Оставете изказа му. Спомняте си, че тук имаше последовател на високия наратив, г-н Местан. Какво направи той? Партия, подкрепяна от Турция. Да съдим по делата", призова Сидеров.

Напиши коментар »
(18)
1
Един руски агент в нашият парламент.
2
Не и срещу Русия, тя не ни се меси! Тъй излиза от думите на шампиона по л.изане на кре.мълски ке-нефи!
3
жалка подлога излезе този
4
Воленчо помисли . ако можеш малко и ще разбереш, какво е казал Путин-С двете си изказвания Путин казва. че Македонската земя е била Българска. Логично- Той първо каза, че азбуката е дошло от българите, после казва, че дошла от македонска земя. Казва земя не от македонците! Значи , не казва нищо лошо , а че Македонската земя е била Българска! Защо всички ревете, а не мислите?итч
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Волен ще унищожи болшевиките герб
7
Не се пъни бе Волене.Цели 45 години от руските институти и академии ни убеждаваха, че сме кафказки татари а кирилицата беше руска азбука.След демокрацията даже се появи руски мужик от Чувашия дето уж бил от рода Дуло. То, като българите си нямаме държава, май и руснаци и турци ще ни убедждават във факта, че сме балкански турци дето винаги сме писали на османица и сме говорили майчиния си турски език.Даже и хан Аспарух се оказа първия мюсулманин дошъл по нашите земи.То от това лошо няма, важното е от Москва или от Анкара да дават по някоя рубла или лира та да има за депутатско лапане.А и ще си имаме силен и достоен политик като император Путин или султан Ердоган.
8
Трябва да мисли какво говори политик от такъв ранг като Путин, а не българина.
9
Какво измества темата,перхидроленото джудже ! Заминавай за Москва да ти връчат пак медал,за лизане на путьовски гъзове !
10
Ааа, значи турците са ни откраднали азбуката. Аз пък си мислих, че Путин е зазал: „Днес и в Русия е тържествен ден - Денят на славянската писменост, а писмеността е дошла при нас направо от македонската земя".
11
Македонската земя днес се владее от България,Гърция,FIROM,даже малко от Албания и Косово.Когато са създавани глаголицата и кирилицата македонската земя е владяна от България и Византия.Реално глаголицата е създадена от българи,но византийски поданици от Солун,а кирилицата от Климент Охридски - от където и да го погледнеш става въпрос за македонски земи.Путин е точен и показва по-добро историческо и географско познание от истерясалите соросоиди.Направо ги направи смешни.
12
Волене, не е нужно да се изказваш по теми по които не си подготвен, само за да кажеш нещо! Какво стана с призивите ти за БГ златото, за американските концесии, за наемите, които САЩ НЕ ПЛАЩА, а ползва БГ бази!!! Много си жалък.
13
Точно така се говори,към всички с еднакъв аршин.А не като папагали да плюем по Русия.
14
Белокос евнух...
15
YA SI VZEMI HAPCETATA I STOY MIREN BE! STE REAGIRAS NA EVROPA AMA DRUG PIT S MILIARDITE ZAEMI DETO IM DILJIM
16
Za6to ne hodi do Makedonia i tam na teh da im kaze tova koeto plqmpa tuka?Da ne se varne prepariran samo..
17
Сидеров толкова си жалък в очите на българите ти си ПУТИНИСТ както Шаренкова и цялата путинистка БСП която се храни със средства от руските приятелски славянски институции и нехае за българската история която обединява народа на България.Или може би искате да превърнете България в географско понятие Малая Россия.
18
Волен Сидеров , ако превърнеш думите си в дела , ЧЕС, Златодобива , Телекомите, заробващите концисии ,и пр. и пр. , золуми на прехода , ти си мъжко момче , вярваме в теб, дано успееш .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

- Няма да ти дам пари за сладолед и толкоз! – вика майката.

- Добре – отговаря синчето, – но като влезем в магазина ще ти викам “бабо”!