БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ПЪРВО В ПИК! Здравният министър ген. Петров: Тази акция срещу мен е с цел дискредитиране, засегнах интереси за 20 млн. лв.

Само в ПИК
ПЪРВО В ПИК! Здравният министър ген. Петров: Тази акция срещу мен е с цел дискредитиране, засегнах интереси за 20 млн. лв.
Автор: ПИК
Дата
Дата
33380
Коментари
3
ПЪРВО В ПИК! Здравният министър ген. Петров: Тази акция срещу мен е с цел дискредитиране, засегнах интереси за 20 млн. лв.

Докладът беше пратен в прокуратурата, излезе на прокуратурата отговора и, ако се види няма да водим този разговор. Това заяви здравният министър ген. Николай Петров по повод нападките срещу него за проверки във ВМА и злоупотреби от негова страна докато е бил директор на болницата. 

Според Петров обвиненията се отправят с единствената цел той да бъде дискридитиран. "Вижте документите и ги прочетете. Засегнах много интереси, намалих разходите с 20 млн. на годишна база, 20 млн. по-малко разходи. Дискридитират ме точно тези, които са взимали тези 20 млн. лв", заяви здравният министър. 

Относно казуса с болницата във Враца, Петров заяви, ч е разговарял финансовия министър Горанов, с председателят на здравна комисия д-р Дариткова, председателят на бюджетна комисия Менда Стоянова и се търси решение, като заяви, че това може да е централизирана система. 

Ген. Петров не пожела да коментира искането на личните лекари и децата да плащат такса от 1 лв. при преглед, като единствено заяви, че според него хората са прави. 

Напиши коментар »
(3)
1
Този умен човек да сложи край на бездънната яма. Финансирането от бюджета - само за добре комплектовани в ресурсно отношение медицински заведения, които разполагат с добра техническа база и медицински кадри във всички области. На хитруването - един хирург или друг специалист да се води в 4-5 болници,трябва да се сложи край. Когато някой реши да си открива частно медицинско заведение, трябва да е готов да си поема разходите, а покриването им става само на база представена документация в здравната каса. Измислят си пътеки и отчитат по-дълъг престой,заплаща се два пъти.
2
Естествено, че всички трябва да плащат такса при личния лекар. Това е единственият начин пенсионери и деца /основно сополиви циганчета с безработните си майки/ да не висят пред кабинетите за щяло и нещяло и да консумират внесени от други пари. Всички сме равноправни и с еднакви задължения. Не желая от моите данъци да финансирам хора, които при всяко подсмръкване хукват на лекар. Аз самият не го правя, така следва да се научат да постъпват и останалите...
3
И като съм пенсионерка , нямам право да ползвам услугите на личния си лекар, така ли? Дано не се разболявам често...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

Съвременната философска трактовка на проблема с яйцето и кокошката може да се сведе към въпроса: “Дали кокошките се размножават посредством снасяне на яйца или яйцата се размножават посредством излюпване на кокошки”?